Planen var opprinnelig å banke ut oppfølgeralbumet på et langt tidligere tidspunkt, aller helst mens man fortsatt kunne høre gjenlyden av de gode anmeldelsen debutalbumet fikk. Men så lett viste det seg fort at det ikke var. Flere låter ble riktignok skrevet rett etter den første utgivelsen, men så gikk prosessen litt tråere. Og forklaringen er noe mange kan kjenne seg igjen i. Tenk deg at du har et produkt du skal presentere og er perfeksjonist til fingerspissene. Da kan du gange det med åtte for å havne i samme båt som MEER. De er nemlig åtte stykker i bandet og da blir det noen runder i smia før resultatet er godkjent.

– Vi er et veldig detaljfokusert band og det er jo kult. Vi jobber på en måte med pinsett og det tar jo litt tid å lage et produkt som alle åtte kan stå inne for. Vi er alle perfeksjonister, forteller Johanne Kippersund, en av bandets to vokalister.

– Dessuten er det jo en aktiv gjeng, så det å samle alle åtte byr på noen logistikkutfordringer, legger hun til.

– Hakket mer rockete

Progpop er en relativt smal sjanger, men den har en ganske dedikert menighet både når det gjelder fans og anmeldere. Ved hjelp av Google Translate har bandet etter beste evne lest anmeldelser fra blant annet Hellas, Portugal og Slovenia. Her har de blant annet lest at de «tydelig inspirert av norsk folkemusikk»

– Er vi det? spør bandets gitarist Eivind Strømstad retorisk og legger til at de i anmeldelsene også sammenlignes med band og artister ingen i MEER noen gang har hørt om.

– Det er veldig artig med gode anmeldelser og egentlig absurd at det sitter masse folk rundt omkring i verden som har satt seg sånn inn i det vi driver med, sier han.

Når anmeldere og fans ifra fredag kan fyre på bandets rykende ferske plate vil de i aller høyeste grad kjenne igjen bandet, men vil trolig også høre litt forskjell.

– Denne plata er nok både litt mer pop og litt mer prog enn den forrige. Den er kanskje hakket mer rockete og vi har i enda større grad prøvd å bevare den energien vi har når vi spiller live og overføre den til plata. I tillegg har vi dyrket det litt sære, sier Strømstad og Kippersund.

Utsetter slippkonsert

I forbindelse med plateslippet var det også meninga bandet skulle ha slippkonsert på Hamar Teater, men denne har de på grunn av pandemien og retningslinjene som medfølger valgt å utsette til mars.

– Det var tungt å utsette denne konserten, for den har vi virkelig sett fram til. Derfor kommer vi aldri til å avlyse den, bare flytte den framover om det viser seg å bli nødvendig. Nå håper vi det etter hvert skal bli mulig å få spilt litt både her hjemme og utenlands igjen. Vi har et plateselskap som jobber mye mot det utenlandske markedet og det var egentlig meningen vi skulle spille på en festival i Wales. Det er mange små progfestivaler rundt om i Europa som drar til seg veldig mange nysgjerrige fans, så nå håper vi virkelig at vi får muligheten til å opptre utenlands i år, sier de.

Bandet består for øvrig av Johanne og Knut Kippersund Nesdal på vokal, Eivind Strømstad på gitar, Åsa Ree på fiolin, Ingvild Nordstoga Eide på bratsj, Ole Gjøstøl på piano, Morten Strypet på bass og Mats Lillehaug på trommer.