(Ringsaker Blad)

Onsdag startet innspillingen av «Familiens ære», og NRK kunne avsløre hvem deltakerne er. Blant dem er Bent Svele (58) og Mia Svele (19) fra Furnes.

Seks kjente idrettsprofiler og barna deres som også er toppidrettsutøvere, skal konkurrere sammen om familiens ære, skriver NRK.

Den nye satsningen skiller seg ut fra andre konkurransedrevede reality-program, mener programleder Kjetil André Aamodt.

– Det er unikt fordi vi nå har toppidrettsutøvere som også har barn som har blitt toppidrettsutøvere. Sånn type konkurransedrevet reality-program har vel ikke blitt arrangert før, sier Aamodt.

– Veldig mange driver med breddeidrett og barneidrett. Mange er nysgjerrige på hvordan man skal gi barna en lykkelig og god oppvekst i idretten. Da kan man få noen tips av de foreldrene her, forteller han videre.

I tillegg til konkurranser, skal vi også bli bedre kjent med familien til deltakerne.

Tidligere håndballspiller Bent Svele, bosatt i Furnes, skal konkurrere sammen med datteren Mia Svele, som debuterte på A-laget til Storhamar allerede som 16-åring.

– Først og fremst så skal vi ha det moro. Dette skal være gøy, og så får det bli som det blir. Men når konkurransen begynner, så vil jeg gjerne gjøre det så godt som mulig, sier Bent til NRK.

– Vi kan samarbeide, men vi kan også bli lett irritert på hverandre. Vi har veldig konkurranseinstinkt begge to, som er positivt i en sånn her konkurranse, sier Mia.

– Også får vi bare håpe at vi ikke blir irritert på hverandre, sier hun videre.

Programmet skal sendes til høsten.

Her er alle deltakerne:

Odd-Bjørn Hjelmeset (48) og Lars Agnar Hjelmeset (18)

Bjørn Maaseide (52) og Birgitte Maaseide (17)

Petter Thoresen (58) og Patrick Thoresen (36)

Trine Hattestad (53) og Julie Hattestad (18)

Bent Svele (58) og Mia Svele (19)

Trine Haltvik (55) og Katinka Haltvik (28)