Gå til sidens hovedinnhold

Midt i matfatet ble godt besøkt - nå er det klart for nytt innrykk i Vikingskipet

Midt i matfatet ble akkurat det arrangørene håpet på og med 7100 besøkende sier de seg godt fornøyd. Til helga blir det nok en gang storinnrykk der når Brukt og antikkmessen er tilbake.

Arrangementsansvarlig i Vikingskipet Bente Ekeberg Bodin og administrerende direktør i HOA, Tom Erik Hovde, var naturlig nok veldig spente foran årets Midt i Matfatet med tanke på pandemien som ikke har sluppet helt taket. Derfor ville de heller ikke anslå noe besøkstall de håpet på å få inn disse tre dagene, men etter at opptellingen var utført kan de fortelle at publikumsantallet var tilfredsstillende.

– 7100 sier vi oss fornøyde med. Dette var det første store arrangementet siden skøyte-VM og det var utrolig deilig å se folk kose seg sammen igjen. Pølsekurs og workshops fungerte veldig bra og auksjonen med wagye-kjøtt var virkelig en opplevelse. Om det passer seg slikt er dette noe vi vil videreføre, men det vil avhenge av tilgangen på kjøtt, sier Ekeberg Bodin og Tom Erik Hovde.

Litt tam fredag

Nytt av året var at matfestivalen ikke åpnet fredag morgen, men holdt åpent fra ettermiddagen og utover kvelden. Tanken med det var at folk da kunne droppe middagen hjemme på fredagskvelden og heller få seg en matbit fra en av de mange serveringsstedene i Vikingskipet. Denne forandringen må nok folk tygge litt på for det var ikke all verden med publikum innenfor dørene fredag.

– Dette var jo helt nytt, så det trenger muligens litt tid for å sette seg. Det er sjelden noe klaffer hundre prosent på første forsøk. Hvor vidt vi skal videreføre dette er noe vi skal evaluere, sier Ekeberg Bodin.

Nytt storinnrykk

Nå har de så vidt fått summet seg før det ventes nytt storinnrykk. Brukt og antikkmessen er tilbake og om lag 400 utstillere ventes til disse dagene.

– Det forventes mye folk her også, og også på dette arrangementet har vi en begrensning på 2000 inne samtidig, sier de.