Gå til sidens hovedinnhold

Mirza tok med seg Storhamar Crossfit til andre siden av byen, men navnet består - nå tror han på ytterligere vekst

Storhamar Crossfit vokste seg ut av lokalene på Hamar vest og flyttet til en helt annen bydel. Nå er de under samme tak som Espern og Padel X, og driver Mirza Hromalic tror flyttingen vil slå bra ut for rekrutteringen.

I starten av 2019 etablerte Hromalic, som til daglig jobber som lærer, Storhamar Crossfit i den gamle gruppetreningssalen i det som var Tuvas Treningssenter og etter hvert Fønix Storhamar. Allerede etter et år begynte det å bli trangbodd der all den tid medlemsmassen fort passerte 100. Dermed begynte jakten på nye lokaler, men det å finne noe som passer til denne type aktivitet er ikke så enkelt. Pandemien gjorde også at prosessen gikk saktere enn antatt.

– Større lokaler er et behov som har tvunget seg fram, men det har vært vanskelig å finne noe. Vi visste at det var ledige lokaler på Espern og de var positive da vi tok kontakt, forteller Hromalic.


Dobbelt så stort

Onsdag hadde de første time i sine nye lokaler som ligger rett ved siden av Padel X.

– Vi har bestilt et nett, sier Hromalic og hiver tilbake et par tennisballer på avveie.

De frammøtte på økta onsdag kunne boltre seg på langt større plass enn tidligere. De nye lokalene er på om lag 300 kvadrat meter.

– Det er om lag dobbelt så stort som vi hadde tidligere. Nå har vi muligheten til å utvide tilbudet i form av at vi kan tilby egentrening selv når det pågår timer her. Det hadde vi ikke plass til tidligere. Etter hvert skal vi også få på plass en løsning slik at man kan trene her når som helst på dagen, sier Hromalic som er glad for nå å være på bakkeplan.

– På sommertid kjører vi gjerne utendørsøkter og det er veldig mye lettere å ta med seg utstyret ut når man slipper å bruke heis for å få det med seg, sier han.


– Ikke konkurrenter

Det å ta med seg et treningssenter og flytte inn i et annet kan kanskje virke snodig for noen. Storhamar Crossfit har inngang på andre siden av bygget og det er ikke noe formalisert samarbeid med Espern. I hvert fall ikke foreløpig.

– Espern har riktignok crossfit-inspirerte timer som de kjører for sine egne medlemmer, men vi ser ikke på hverandre som konkurrenter, så det at vi nå er i samme bygg er det ingen av oss som ser noe problem med. Ved at vi har fått lokaler her er vi med å komplettere bygget slik at det nå er et optimalt sted for aktivitet, sier han.

Daglig leder i Espern Aktivitetspark, An-Magritt Vangen er glad for å få Storhamar Crossfit inn i bygget.

– Crossfit har blitt veldig populært og er en trend som er kommet for å bli. At vi også nå har dette nisjekonseptet gjør Espern til et enda mer fullverdig konsept. I tillegg til vårt eget senter har vi nå klatring, golf, padeltennis, taekwondo og mye mer. Nå kan hele familien finne noe de liker her, sier hun.

– Vi ser ikke på hverandre som konkurrenter, men trekker synergier av hverandre. Jeg er sikker på at dette blir bra, legger hun til.


Navnet består

At Storhamar Crossfit nå ligger omtrent så langt unna Storhamar som det er mulig innenfor bygrensa gjør ikke noe forskjell. Navnet består. Slik det også gjør for Brumunddal Atletklubb som har lokaler på Hamar vest.

– Storhamar Crossfit har blitt en merkevare, så jeg synes det er uheldig å bytte navn nå. Vi har medlemmer som deltar i nasjonale konkurranser og da er Storhamar et navn de aller fleste kjenner til takket være hockey og håndball, sier han.

Klart flest damer

Etter å ha vært stengt i forbindelse med flytting i to uker var det en ivrig gjeng som onsdag møtte opp til første fellesøkt. Og det var ikke til å unngå å legge merke til at kjønnsfordelingen var skjev. Damene dominerer stort.

– Her hos oss tror jeg det er åtti prosent damer. Det er ikke uvanlig at det er flest damer i crossfitmiljøer, men her nok forskjellen i kjønnsfordeling langt større enn hva som er vanlig. Det beviser kanskje at lokale damer liker mer å utfordre seg og prøve en ny treningsform, sier han.


Ser for seg økning

Hromalic er takknemlig for alle dugnadstimene som medlemmene har lagt ned for å få seg en ny og bedre boltreplass. Selv har han hatt 12–13 timers arbeidsdager de når det ikke har vært påskeferie. Det kan det nok fortsatt bli mye av utover, men han ønsker ikke å drive treningssenter på heltid.

– Jeg trives utrolig godt som lærer, så det å drive treningssenter forblir en hobby. Det blir riktignok en del lange dager, men det er jo også sosialt på trening, sier han.

Og mer sosialt kan det bli for 32-åringen ser for seg en ganske markant økning av medlemmer etter hvert.

– Vi ligger på omtrent 130 nå og jeg mener det er realistisk å få 170. På grunn av retningslinjene og usikkerheten vil det nok ta litt tid, men det er absolutt et oppnåelig antall. Vi måtte faktisk ha inntaksstopp av nye medlemmer på grunn av kapasitetsbegrensningene i det gamle lokalet. Nå kan vi igjen begynne å rekruttere flere og jeg tror det er interesse for dette, sier han.

Og når det gjelder smittevern er det uproblematisk med crossfit.

– Stenger og utstyr skifter ikke hender undervegs og her er det lett å holde avstand, avslutter han.