Sjøl om 40-åringen som opprinnelig er fra Tunisia nå kommer fra klesbransjen er det på ingen måte noen ny verden han trer inn i når han åpner spisested. Han har jobbet på kjøkkenet på Victoria Hotell, på Scandic Ringsaker, på Dolly Dimples og på McDonald's for å nevne noe. I sommer dro han i gang dessert- og iskremvogna Deli Carrosa på CC og hans «ice cream rolls» ble en attraksjon.

Flere betydninger

Med 20 års erfaring fra matbransjen og en etter hvert stor tilhengerskare som forguder hans nevnte ice cream rolls tenkte Boukadida at dette var en gyllen mulighet til å forlate klesbransjen og satse på noe særegent, noe han gjennom knallhardt arbeid har tilegnet seg stor kompetanse innen.

– Jeg og kona mi drev Brandstad sammen og det var liksom hjertebarnet vårt. Når kjeden gikk konkurs måtte jeg gjøre noe annet, så da kan man si at dette er Plan B. I tillegg blir det kanskje sånn at folk egentlig hadde planer om å spise hjemme, men heller kommer hit som en plan B. Og vi ligger jo på i andre etasje på senteret, så navnet kom egentlig litt av seg sjøl, sier 40-åringen

Sunnere linje

Når spisestedet som vil få 75 sitteplasser åpner i løpet av et par uker vil sultne gjester finne en langt sunnere meny enn hva som er vanlig, men de som er glad i noe søtt vil heller ikke bli skuffet.

– Jeg kan ikke slutte med bubble waffles og i perioder vil det også være mulig å få kjøpt ice cream rolls. Det kom jo folk tross alt langvegsfra for å kjøpe, men det skal være fokus på sunnhet her. Maten skal være lettservert og vi satser på å bruke mest mulig råvarer fra lokale bønder for denne perioden har vist hvor viktige de er. Jeg ser jo at dagens ungdom elsker junk food, men jeg vil vise at det kan være kjapt og enkelt, men likevel sunt. På dette punktet skal vi skille oss ut, sier Boukadida.


Håper å ansette flere

Det å åpne spisested i en tid hvor flere i samme bransje bukker under virker kanskje dristig og gründeren vet at det blir tøft. Han er forberedt på lange arbeidsdager og lite fritid, akkurat slik han liker det.

– Jeg har alltid jobbet vanvittig mye, gjerne dobbelt så mye enn hva som er normalt og det er noe jeg trives med. Heldigvis har jeg en uvurderlig støttespiller i hu her, sier han og legger armen rundt kona Tra My.

Det å drive serveringssted alene er uansett sjanseløst i lengden, så han håper på sikt å kunne å bidra med å skape arbeidsplasser.

– Jeg håper å kunne ansette 3–4 stykker etter hvert. Og jeg håper at folk har behov for et sted å møtes når vi har kontroll på pandemien, sier han.

– Vi er veldig stolte

Innen et par uker står Mizo Boukadida altså klar til å servere mat og desserter man ikke får noen andre steder i Hamar. Lokalet der Tika Tika sist var å finne pusses i disse dager opp og lokale graffitikunstnere er i ferd med å lage logoer som sikkert kommer til å bli populære å ta bilder av. Senterleder på CC, Nina Utkilen, er veldig fornøyd med at Boukadida etablerer seg på senteret.

– Vi er veldige stolt av alle våre leietakere og er spesielt stolt av å være et kjøpesenter som har en veldig stor andel av lokale gründere. Vi er opptatt av å ha en god miks mellom kjente nasjonale og internasjonale kjeder, sammen med unike lokale gründerkonsepter. Dette gjøre CC Hamar helt unik og noe som øker attraktiviteten til CC Hamar og Hamar som handelsby, sier Utkilen.

Boukadida får på sin side ikke fullrost CC.

– Jeg føler meg veldig velkommen her og at CC virkelig ønsker at jeg skal lykkes slik det også var da jeg jobbet på Brandstad. Jeg har fått lokale med veldig fin beliggenhet og CC har vært veldig imøtekommende for at jeg skal kunne gjøre spisestedet synlig, forteller en glad Boukadida.