Gå til sidens hovedinnhold

Moccis store kveld i Kirsten Flagstad-salen

Mocci feirer 50 år

Artikkelen er over 1 år gammel

– En musikalsk reise i min historie og mitt liv, sier Mocci Ryen om sin store konsert i Kirsten Flagstad-salen lørdag.

– Det folk får se er veldig variert. Og det er et vanvittig lappeteppe med musikk og gjester. Målet er å komme opp med en rød tråd i konserten innen lørdag.

Trengte en pause

Mocci Ryen har like godt invitert alle i byen på sin 50-årsfeiring, og det gjør hun med en storslått kveld som skal gjøre et slags forsøk på å romme hennes rike karriere. Her blir det alt fra soul og jazz til elektronika og verdensmusikk.

Gjennom en lang karriere har Mocci møtt mange musikere. De vil gjerne komme opp til Hamar for å være med og kaste glans på hennes store dag. Forvent noen store navn på scenen denne kvelden.

– Jeg vil ikke si hvem som kommer. Det må være noen overraskelser, sier Mocci hemmelighetsfullt.

– Men jeg er så lykkelig over at mange er glade på mine vegne.

Karrieremessig har Mocci hoppet hit og dit, inntil hun ville roe ned.

– Når jeg flyttet tilbake til Hamar for å jobbe i Hamar kulturhus så var det for å stoppe opp og ta en pause fra musikken. Jeg hadde møtt veggen etter å ha vært med på så mange prosjekter, vært mye i inn- og utland. Jeg var rett og slett sliten.

Og hjemme på Hamar ble Mocci mor til en datter:

– Jeg hadde behov for en endring i livet, og hadde lyst på å bruke tiden på henne.

Skaffer stjernene

I Hamar kulturhus har Mocci vært programansvarlig og sørget for aktivitet og at mange kjente artister har besøkt byen.

– Det har vært utfordrende å sitte og bestemme hvem som skal spille i kulturhuset, samtidig som at jeg selv har følt på et behov for å komme på scenen.

Etter mange år med å bygge opp festivalen Stoppested Verden og skape innhold og aktivitet i Hamar kulturhus, føler hun seg endelig klar til å omfavne musikken igjen:

– Sakte, men sikkert har lysten til å være i musikken kommet tilbake. Jeg føler litt at denne konserten blir som et comeback, og håper det blir mer og mer tid til musikk framover.

– Så hva blir den røde tråden?

– Det må bli meg, det. Budskapet blir at jeg alltid har vært nysgjerrig og sagt ja. Og mantraet mitt har vært å jobbe med folk som er flinkere enn meg. Derfor er det spennende folk som kommer til Hamar lørdag. Jeg vil si at det er det ypperste av norsk musikkliv.