Gå til sidens hovedinnhold

Monterte pleksiglass på puben for å unngå kontakt

Pleksiglass på båsene skal sørge for å begrense kontakten mellom gjestene når Nellie åpner igjen mandag.

– Pleksiglasset på ryggene mellom båsene hindrer at folk slenger armen rundt for å ta kontakt med nabobordet, sier daglig leder Steve Evans hos Nellie i gågata.

Slik blir pubturen

– En ikonisk forside, sier Steve Evans, og henter fram Hamar Dagblads utgave fra torsdag 12. mars.

– Tittelen lyder: «Strømmer til pub». Da hadde vi vært åpent i 13 dager. Samme dag som denne avisen kom på gaten, med den overskriften, måtte vi stenge.

Mandag 1. juni er første dagen hvor serveringssteder som ikke har matservering kan åpne. Utelivet i Hamar forbereder seg på en gradvis normalisering av hverdagen, men den første tiden blir spesiell.

– Hvordan skal dere løse dette?

– Vi håper folk vil komme tilbake, selvfølgelig, men håper på forståelse for at det blir begrenset med plasser. Vi kjører ikke med full kapasitet, som er 210. Det blir bordplassering, med maks fem personer per sittegruppe. Og folk må være litt tålmodige, for det blir kun servering ved bordene.

– Det er lagt ut flere stasjoner med Antibac og vi har skiltet alle bordene med regler. Menyen er laminert på bordet, slik at ikke flere berører menyen, sier Evans.

Les også

«Det har bare fortsatt å strømme på med folk. Også i ukedagene»

– Når folk har fått i seg litt å drikke, blir de ikke veldig kontaktsøkende?

– Akkurat det der er vi veldig spente på. Vi har sett at folk har vært flinke andre steder som har åpnet, altså spisesteder med alkoholservering. Begynner folk å klemme på hverandre eller stå tett i grupper så må vi bare være strenge. Kommuneoverlegen i Hamar er klar på at hvis det blir en oppblomstring av smitte, så blir det nedstengning igjen. Det er en situasjon vi ikke ønsker oss.

– Vi tar dette alvorlig. Vi må stoppe smitten.

Strømmet fra stengt pub

– Hvordan opplevde dere å starte opp en pub, for så å måtte stenge?

– Det skjedde jo på verst mulig tidspunkt for oss. Vi hadde store kostnader rundt byggingen og hadde voldsom omsetning de første to ukene. Vi hadde håpet å kunne surfe på kundenes nysgjerrighet litt til, men så ble det bråstopp etter 13 dager.

For å holde kontakten med kundene har Steve Evans og stedets DJ, Erik Spikkerud, strømmet musikkvelder på Facebook, og senere på Twitch.

– Vi var permitterte alle som jobbet her, og hadde ikke noe å gjøre. Samtidig ville vi holde interessen for puben oppe mens vi var stengt. Derfor har jeg og Erik strømmet musikk fra 22 til 02 fredager og lørdager.

– Det skal vi gjøre denne helgen også, før vi åpner på riktig mandag.

Også de andre utestedene i Hamar åpner 1. juni.