For første gang inviterer Sigurd Hole sin egen trio til å spille Morgenkonsert. Trioen har spilt på Hamar før, og hadde faktisk sin debutkonsert på Hamar jazzklubb tilbake i 2016. Siden den gang har de turnert i både inn- og utland, og gav i 2018 ut albumet Encounters til gode anmeldelser i både norske og internasjonale medier.

Trioens musikk bygger på et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk – forankret i et moderne, skandinavisk jazzuttrykk.

Morgenkonsert er en nytenkende konsertserie med et åpnet forhold til musikalske sjangre som presenterer konsertopplevelser av høy kunstnerisk kvalitet til et noe utradisjonelt tidspunkt – for både små og store publikummere.

Konsertserien Morgenkonsert ble startet våren 2018, som pilotprosjektet Morgenkonsert i Torshov kirke og det er Sigurd Hole som er konsertseriens initiativtaker. Han virker også som «huskomponist» for konsertene på Domkirkeodden hvor han fra tid til annen urfremfører nye verk for ulike besetninger som del av konsertserien.