Møtte Hareide med klart budskap: – Bommene må bort

MØTE I OSLO: Tor Andre Johnsen (Frp), Charlotte Veland Hoven (KrF) og Oluf Maurud (KrF) møtte onsdag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i Oslo.

MØTE I OSLO: Tor Andre Johnsen (Frp), Charlotte Veland Hoven (KrF) og Oluf Maurud (KrF) møtte onsdag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i Oslo. Foto:

Ringsaksokningene og politikerne Tor André Johnsen (Frp) og Oluf Maurud (KrF) og politikeren og hamarsingen Charlotte Veland Hoven (KrF) møtte tirsdag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og så statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) i Oslo.

DEL

(Ringsaker Blad) Budskapet fra delegasjonen fra Hedmarken var tydelig: Sidevegsbommene på Furnesvegen må bort.

Det forteller stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) til Ringsaker Blad onsdag ettermiddag. Johnsen opplyser at trioen fra Ringsaker og Hamar først hadde en samtale med samferdselsminister Hareide, før de gikk inn i et lengre møte med statssekretær Noresjø. Johnsen har tidligere sammen med Veland Hoven tatt med statssekretæren på en befaring på sidevegene i Hamar og Ringsaker som nå opplever økt trafikk som en følge av bommene på Furnesvegen.

– Det ble et grundig og langt møte. Vi holdt på i et par timer, og vi gjorde det klart at vårt krav er at bommene skal og må bort, sier Johnsen på vegne av delegasjonen fra Frp og KrF.

Ringsaker Blad omtalte nylig at Hareide nå har fått det han trenger på bordet for å ta en avgjørelse om sidevegsbommene, og Johnsen opplever at samferdselsministeren ikke har planer om å vente lenge med en avgjørelse.

– Jeg oppfatter at Hareide vil ta affære i løpet av høsten, sier stortingsrepresentanten.

Johnsen gjentar det Frp-leder Siv Jensen uttalte på Bergshøgda 19. august, at sidevegsbommene vil bli et tema når forhandlingene om statsbudsjettet setter i gang.

– Fra Frp kommer det til å bli et tydelig krav at bommene skal bort, sier han.

Johnsen mener midlertidige trafikkdempende tiltak på lokalvegene ikke er en løsning.

– Jeg sa tydelig ifra til statssekretæren at det ikke er vegen å gå, sier Johnsen.

MØTE I OSLO: Trioen fra Ringsaker og Hamar var også i møte med statssekretær Ingelin Noresjø sammen med Frps Bård Hoksrud.

MØTE I OSLO: Trioen fra Ringsaker og Hamar var også i møte med statssekretær Ingelin Noresjø sammen med Frps Bård Hoksrud. Foto:

Artikkeltags