Nå utvider de «Museumsnatt»

SAMMEN: Fra venstre: Christel Sverre (Kunstbanken Hedmark Kunstsenter), Ole Volden-Sandersen (Atlungstad Brenneri), Marit Wedvik og Willy Johansen (Hamar Bryggeris Venner), Kari Fuglesang (Migrasjonsmuseet i Ottestad), Mette Larsen (Norsk Jernbanemuseum), Hanne Seem Murbræck (Kirsten Flagstad-museet) og Magnus Sempler Holte (Hedmarksmuseet).

SAMMEN: Fra venstre: Christel Sverre (Kunstbanken Hedmark Kunstsenter), Ole Volden-Sandersen (Atlungstad Brenneri), Marit Wedvik og Willy Johansen (Hamar Bryggeris Venner), Kari Fuglesang (Migrasjonsmuseet i Ottestad), Mette Larsen (Norsk Jernbanemuseum), Hanne Seem Murbræck (Kirsten Flagstad-museet) og Magnus Sempler Holte (Hedmarksmuseet). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To nye destinasjoner og en ekstra time. Nå blir «Museumsnatt» enda større.

DEL

- Sju stoppesteder, og en masse opplevelser i vente! lokker gjengen bak «Museumsnatt».

Ny rekord?

For to år siden overrasket museene om å gå sammen om et stort fellesarrangement, med opplevelser spredt ut på de ulike stedene, linket av skyssing av gjestene ved hjelp av veteranbusser fra Gustavsen Turbiler og Hamar og Omland Bussveteran.

Rundt 300 har deltatt på de foregående arrangementene.

I det tredje året satser destinasjonene på publikumsrekord. Foruten Kirsten Flagstad-museet, Migrasjonsmuseet i Ottestad, Norsk Jernbanemuseum, Domkirkeodden og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter,  vlir det comeback i år for Atlungstad Brenneri.

Og det kommer inn en ny og spennende nykommer:

- Vi blir med! Med foredrag og omvisning i bryggeriets lokaler, og servering av bokkøl og bløtkake, sier Marit Wedvik fra Hamar Bryggeris Venner.

Hun tar med de andre arrangørene inn i de gamle bryggerilokalene før omvisningen rundes av i en av byens beste bevarte hemmeligheter, den storslåtte bryggerikjelleren.

Nå skal endelig resten av byens befolkning få se de unike lokalene fra innsiden.

- «Museumsnatt» handler om å gjøre folk enda mer kjent med museene og institusjonene som er med, og presentere de i en litt annen setting enn man ellers er vant med, forklarer Magnus Sempler Holte fra Hedmarksmuseet.

Med en maimåned full av røde dager måtte arrangørene prøve noe nytt i år også når det gjaldt valg av dag.

- Vi måtte legge det hele til en onsdag, onsdag 9. mai. Men det er spennende å prøve noe nytt. Det er en dag vi har tro på, fordi det er Kirsti himmelfartsdag dagen etter, sier Mette Larsen fra Norsk Jernbanemuseum.

- Folk koser seg veldig, men deltakerne har syntes at det har vært et så spennende opplegg at de synes arrangementet har blitt litt vel kort. Derfor starter vi allerede klokka 18 og holder det gående til midnatt, slik at folk rekker flere destinasjoner i løpet av kvelden og natta, sier Larsen.

Man øker antall veteranbusser til seks:

- Da blir det hyppigere avganger. Tilbakemeldingene fra folk er at de syntes det var stor stas å få være med i disse veteranbussene. Dette er et oppdrag som også bussjåførene gleder seg vanvittig til å utføre, sier Larsen.

Samles på odden

Og: Tanken er nå at ved midnatt så skal bussene og museumsnatt-deltakerne loses samtidig mot Domkirkeodden. Her blir det en storslått musikalsk avslutning på arrangementet. Hvem som skal opptre er ennå ikke klart.

- Det blir et vell av arrangementer på de ulike stedene: konserter, vandringer, kåserier, små teaterforestillinger og servering mat og drikke, lover Holte.

Et mer mer detajert program vil bli sluppet senere.

Artikkeltags