Gå til sidens hovedinnhold

Musikalsk midtlivsanalyse fra Adam Douglas

Adam Douglas nærmer seg 40 år og slapp nylig albumet «Better Angels,» en selvransakende utgivelse. Lørdag utleverer han sin midtlivsanalyse på Hamar kulturhus.

Det er altså ikke snakk om noe midtlivskrise for Douglas som vant Stjernekamp i 2017. Han bruker derimot tiden på å analysere seg selv og sine valg. Han dykker dypere inn i hva som er den musikalske sjangeren hans, men også i hvordan oppveksten i Oklahoma har påvirket han og hva det å være far har gjort med valgene han tar for seg selv og familien sin.

«Better Angels» utforsker amerikansk rootsmusikk krysset med blandinger av både soul, rock ’n roll, blues, country, rhythm and blues og jazz, noe som resulterer i en konklusjon om at Adam ikke kan plasseres i én musikalsk sjanger.

– Albumet handler om meg selv som modnes mentalt, til å bli den jeg skal være. Lyrisk og musikalsk handler det om å kombinere de riktige sjangrene, den riktige typen musikk, de riktige stilene, det riktige alt. Det er ikke det at jeg ikke har vært meg selv før, men nå faller ting endelig på plass og jeg gjør det jeg er ment til å gjøre. Jeg stiller spørsmålene jeg er ment å stille og de viser meg som blir en middelaldrende mann, sier Adam om selvransakelsen han gjennomgår i albumets låter.

På albumet har han funnet sin sjel i en sjanger han rett og slett bare kaller Adam. Det er det som er Adam Douglas; slik som med hjemstaten Oklahoma, en smeltedigel av ulike sjangre og med impulser utenfra.

For å komme enda tettere på sine amerikanske røtter var planen å spille inn hele plata i Statene og med amerikanske musikere. Men med covid-19 bankende på døra, ble innspillingen flyttet hjem til Norge og en godgjeng norske toppmusikere ble hyra inn til å sette storband-preg på albumet.

Når Adam Douglas, som nå har bodd i Norge i 13 år, i år igjen reiser ut på turné tar han med seg det nye albumet skreddersydd for konsert, med fullt band og blåsere som kronen på verket. 2020 ble et ufrivillig rolig år for mange artister, men Adam og bandet har brukt tiden godt. Låter som «Joyous We’ll Be» og «Change My Mind» fra «Better Angels» har allerede vært med på konserter, men i 2021 er det tid for å ta dem et steg videre når også blåsere blir med på turné!