De kaller musikken de spiller for «gubberock», selv om Porterville leker seg med sjangrene blues, pop og rock.

Bandet har medlemmer fra Hamar, Brumunddal, Gjøvik og Oslo, og lørdag 26. november holder de slippkonsert for albumet «Along Rural Roads» på Gregers.

Store i Alta

– Vi gleder oss til Hamar-konserten og spiller oss igjennom albumet låt for låt, varsler Halvor Berg.

Det blir tilsvarende slippkonserter i Oslo, Gjøvik, Tromsø og Alta (!).

– Hva gjør dere så langt nord?

– Vi har et spesielt forhold til Alta og har spilt mye i Finnmark. Vår debutkonsert som band i 2010 var nettopp på en festival i Alta. Det fungerte svært bra og siden har folk der oppe satt veldig pris på det vi gjør, så vi har nok fått en eller annen «connection» med finnmarkingene, sier Berg.

Porterville har lagt bak seg fire turneer og nærmere hundre konserter som backingbandet til Christel Forsberg (Citizen Charlie) over hele Storbritannia. I det siste har det vært deres eget band som har fått fullt fokus.

Høsten 2015 dra de på gutteturer til ei hytte i Valdres og til studioet til Berg på Gjøvik. Til slutt ble «Along Rural Roads» spilt inn i januar 2016 i Saga Studio i Oslo, med Jonas Kroonbak spakene.

Etter nesten et og et halvt år kan de vise fram det de har laget:

– Det tar tid å lage et album på eget platestudio. Vi må gjøre absolutt all jobb selv, etter at sparegrisene er knust og man har skrapet sammen pengene. Det skal søkes fondsordninger, ordnes opp i formaliteter rundt opphavsrett i tillegg til alt annet som en albumutgivelse til en stor administrativ prosess. Selve innspillingen tar kort tid og er kosen med jobben, sier Berg og smiler.

De fire musikerne i Porterville er ettertraktede og travelt opptatte musikere. Derfor har jobben med å lage albumet skjedd mye via nett.

Tøffere og penere

– Så hvordan har andrealbumet blitt, da?

– Vi er et folkelig rockeband, og mener vi har laget et album hvor de aller fleste vil finne sin favoritt. Det som er pent er blitt litt penere og det som skal være tøft er blitt litt røffere.

Tekstmessig skal det fortsatt være historier fra et fiktivt og støvete cowboy-univers, men bandet leverer også personlige låter om kjærlighetssorg og samlivsbrudd.

Albumet slipper fysisk og digitalt fredag.

Porterville består av gjøvikenseren Halvor Berg (vokal, backing vokal, elektrisk og akustisk gitar), Oslo-mannen Nikolai Grasaasen (elektrisk og akustisk gitar, banjo, piano, pedal steel), brumunddølen Vidar Tyriberget (bass) og hamarsingen Tommy Kristiansen (trommer, perkusjon).