Country-Nina gjør suksess i USA

SLÅR ANN: Nina Flaaseth er i ferd med å bli stor countryartist i USA.

SLÅR ANN: Nina Flaaseth er i ferd med å bli stor countryartist i USA. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Countryartisten Nina Flaaseth fra Vang har ligget tre uker på listetoppen i USA.

DEL

Ninas låt «Walk In Your Shoes» slår virkelig an i countryens hjemland. For tredje uke på rad er hun nemlig på førsteplass på Top 20 Chart USA.

Mange muligheter

– Å komme fra Hedmarken og oppleve noe sånt ... Det er fantastisk moro! sier Flaaseth.

– Hvordan har du havnet der?

– Noen plukket opp låten og spilte den på en radiokanal. Etter hvert har det bare ballet på seg, og nå spilles den på utallige radiokanaler der borte. Tilbakemeldingene har vært helt vanvittige. En blir litt målløs av alt som skjer.

Og nå åpner det seg noen muligheter for 42-åringen:

– Jeg har fått tilbud om plateinnspillinger og opptredener, uten at jeg har takket ja eller nei. Og jeg har fått tilbud om å komme over og spille. Det hadde vært moro å dra til USA. Jeg er countryartist, men har faktisk aldri vært der.

– USA har jo vanvittig mange countryartister. Hvorfor liker de en norsk artist, tror du?

– Jeg holder meg til god, gammeldags country. Ingen moderne elementer. Men forsøker å lage dansbar og lyttbar musikk. Jeg håper det er stemmen min og formidlingsevnen min som fenger. Også har det vel litt med hvordan jeg ser ut, sier Flaaseth og ler.

For hun er langt fra A4, med høyt hår på toppen og barberte sider på hodet, og en mengde tatoveringer på kroppen.

– Hvem er du?

– Jeg er en musikkinteresserte dame som har vokst opp i Løten, men har flyttet til Øvre Vang. Nå lever jeg av musikken og holder på med å skrive låter. Også reiser jeg mye rundt med band og spiller.

Lokale konserter

I 2016 satset Flaaseth som soloartist. Da slapp hun albumet «Living On», og med singelen «Calling All Heroes» slo hun igjennom i countrymiljøet over hele Europa.

42-åringen er etter hvert blitt et ettertraktet navn på festivalene i Norge og utlandet.

Lokalt kan man høre Nina Flaaseth i Ringsaker i mars.

3. mars spiller hun med band på Bakgården Pub og Livescene i Brumunddal. Og 10. mars spiller hun og bandet opp til gammeldags bygdefest på Brumundheim i Brumund.

Artikkeltags