Musikknestor satser på Anna Rebekka fra Hamar

SATSER: Anna Rebekka Haug Jespersen gir ut singel og album til høsten. Her er hun sammen med bandmedlemmene Håkon Høiberg (gitar) og Jonas Usterud Rønningen (trimmer) fra Hamar.

SATSER: Anna Rebekka Haug Jespersen gir ut singel og album til høsten. Her er hun sammen med bandmedlemmene Håkon Høiberg (gitar) og Jonas Usterud Rønningen (trimmer) fra Hamar. Foto:

Tidligere Universal-direktør Petter Singsaas satser stort på Hamar-jenta Anna Rebekka Haug Jespersen.

DEL

– Jeg sendte inn ferdigmiksede låter, og en halvtime etterpå ringte Petter Singsaas tilbake. Jeg visste ikke at det skulle gå så fort å få respons, og hoppet rundt i stua av glede, forteller Anna Rebekka Haug Jespersen.

Vamp og Di Derre

27-åringen drømmer om en karriere som artist, og har valgt å satse på visepop med norske tekster. Etter å ha vært i studio og spilt inn låter var det på tide å finne noen å samarbeide med.

Hun hadde hørt om at Petter Singsaas, som ledet Universal Music Norge i 23 år, hadde startet sitt eget management.

– Gjennom firmaet Vitamin har Singsaas artister som Ingebjørg Bratland, Vamp og Di Derre i stallen, artister som jeg følte var innenfor min sjanger.

Singsaas likte umiddelbart det han hørte, og inviterte Hamar-jenta til kontoret for å bli kjent med henne.

– Vi har hatt mye kommunikasjon fra januar og fram til nå, og det er først nå at vi har kunne gå ut offentlig at vi samarbeider. Jeg kunne ikke være mer lykkelig, for å få Petter på lag betyr at jag har fått en samarbeidspartner helt i toppen av norsk musikkliv, sier Anna Rebekka.

Singsaas, som regnes for å være den som har jobbet hardest med overgangen fra fysisk salg til digitalisering av musikkbransjen i Norge, har tro på Anna Rebekka:

– Hun er et stort talent, som vi har brukt tid på og som vi har lyst til å prøve ut, sier Singsaas til Hamar Dagblad.

– Hva var det med Anna Rebekka som du falt for?

– Totaliteten. Låtene og stemmen og hun leverte en produksjon med et flott lydbilde. Hun skilte seg ut, og har et potensial til å bli en veldig flott artist. Så får vi se om vi klarer å løfte henne opp og fram. Vi prøver oss først med en singel rett over sommeren.

Vil spille konserter

Sommeren er tiden for lette poplåter. Anna Rebekka tror det hadde blitt feil å gi ut noe av hennes musikk nå, selv om hun er utåmodig etter å sette igang:

– Låtene jeg skriver er ganske melankolske, så de passer best til høsten. Jeg er sprekkeferdig etter å få vist fram hva jeg har laget!

– Hvordan låter du som artist?

– Musikalsk har jeg fått høre at jeg høres ut som en blanding av Kari Bremnes og Lana Del Rey.

Anna Rebekka er bosatt i Oslo og har en samboer som spiller trommer i metalbandet Tempel. Hun har musikkutdannelse fra Westerdals Oslo ACT og jobber med undervisning i sang og piano hos musikkskolen Muno.

– Og drømmen?

– Drømmen er å leve av musikken, treffe et publikum og berøre med tekstene og melodiene mine.

Artikkeltags