Netflix ville ha Hamar-Zia

SOUL: Zia Meyer er snart klar med sitt tredje album.

SOUL: Zia Meyer er snart klar med sitt tredje album. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Zia Meyer, eller Zialand som hun kalles som artist, brukes av Netflix i en storsatsing. Og nå er Hamar-kvinnen klar med ny singel.

DEL

Sangeren Zia Meyer har en så karakteristisk stemme at hun har blitt headhuntet til en stor Netflix-produksjon, der blant annet Will Smith har hovedrollen.

Til London

– En surrealistisk opplevelse. Jeg har tidligere jobbet litt med produsenten David Sardy fra Los Angeles. Han ba meg om å synge noen strofer til en filmproduksjon som jeg på det tidspunktet ikke visste hva dreide seg om. Jeg sendte over vokalen, og hørte ikke så mye før de ringte og ville ha mer. De ville ha meg på kort varsel til London.

Zia ble i august fraktet i hast til et stort London-studio:

– Der var det en stor skjerm, der det ble vist filmsnutter med Will Smith, og i lokalene satt det et strykeorkester med 90 musikere. Det var overveldende. Og i løpet av to timer var det hele over. Rett ut på gaten igjen, sier Meyer og ler.

Det korte London-oppholdet gjør at hamarsingen sannsynligvis vil prege filmmusikken på fantasy-thrilleren «Bright», som har premiere på Netflix 22. desember.

Lokale medhjelpere

Hun har byttet artistnavn til Zialand.

– Jeg ville ikke bli forvekslet med den australske artisten Sia. Musikken min er veldig annerledes enn hennes.

Fredag slipper hun singelen «Landslide», den første smakebiten fra hennes tredje album, «Unbridled & Ablaze», som gis ut på nyåret.

Musikken beskrives som cinematisk soulpop, og med seg på plata har hun lokale musikere som Ørnulv Brun Snortheim, Børre Flyen og Bjørn Thomassen.

Zia vokste opp på Hamar, men flyttet ut av byen da hun var 18 år gammel. 44-åringen veksler derfor mellom å snakke norsk og engelsk når hun intervjues:

– Jeg har bodd i Los Angeles og i India og andre steder, før jeg kom tilbake til Norge og bosatte meg på Høvik.

Sterk opplevelse

Den store musikalske oppvåkningen fikk hun under en flyreise fra USA til Norge, da hun var i starten av 20-årene:

– På den tiden kunne du ikke velge hva slags film du skulle se under reisen. Jeg husker scenen fra «Min udødelige kjærlighet», hvor Gary Oldman, som spilller Ludwig van Beethoven, legger hodet sitt ned på pianoet og spiller «Måneskinnssonaten». Det øyeblikket hvor jeg innser at karakteren ikke kan høre musikken han selv spiller, var så sterkt at jeg satt og gråt resten av hjemreisen.

– Da forstå jeg samtidig hvor stor påvirkning musikken hadde i mitt eget liv. Hvor mye det ville bety dersom jeg mistet muligheten til å synge og skape musikk.

Artikkeltags