Nå vokser korpset i Ottestad

I VEKST: Erik Engen (i midten) og Ottestad skolekorps vokser, men ønsker seg fortsatt flere medlemmer og flere oppdrag.

I VEKST: Erik Engen (i midten) og Ottestad skolekorps vokser, men ønsker seg fortsatt flere medlemmer og flere oppdrag. Foto:

– Vi er superfornøyde! sier leder Rita Helgesen i Ottestad skolekorps.

DEL

Korpset i Ottestad er i vekst.

– Vi i Ottestad skolekorps arrangerte notekurs i høst for å rekruttere musikanter til korpset. Og vi har klart å rekruttere hele 13 nye medlemmer. Det vil si at korpset nå teller 49 barn/ungdommer! Vi er superfornøyde! sier en glad leder for korpset, Rita Helgesen.

Hun har tatt kontakt med avisen for å dele nyheten:

– En skikkelig gladsak om korpslivet i Ottestad – som spirer og gror.

– Disse «ferskingene» har nå vært på instrumentprøving og venter nå spente på å få utdelt sine egne instrumenter, sier Helgesen.

– De siste årene har vi ligget på 6–7 nye fjes på notekursene, men plutselig løsnet det.

– Hva er årsaken, tror du?

– Vi har prøvd å få tid på alle skolene, Hoberg, Arstad og Steinerskolen, og vår dirigent Mona Vestli har besøk alle tre. Samtidig laget vi et litt morsomt og annerledes infoskriv, med tegninger, som kanskje skilte seg litt ut blant alt som havner av informasjon i ranselen.

– Også er det jo slik at når korpset vokser, så legger flere merke til oss. Og nå begynner vi å låte bra. Det lære noter og spille sammen med andre og prestere, er noe alle setter pris på.

– Også opplever jo korpsmedlemmene at de er med på å skape glede 17. mai og at folk langs ruta heier på musikantene. Nasjonaldagen er virkelig en «höjdare» for korpsmusikanten.

Men, nå sitter Ottestad skolekorps med det Helgesen kaller et «luksusproblem»:

– Vi må nå ha flere kostbare instrumenter og flere teamlærere. Den utfordringen tar vi på strak arm.

Artikkeltags