Setter opp «Sound of Music»

NONNER: Et av innslagene i Hedmarken Friskole-versjonen av  «Sound of Music».

NONNER: Et av innslagene i Hedmarken Friskole-versjonen av «Sound of Music». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi sparer ikke på noe, sier Heidi Armann Syversen. 50 elever ved Hedemarken friskole setter opp «Sound of Music» i Løten kino.

DEL

Se bildeserie fra musikalen under.

Hver tirsdag denne høsten har de øvet og øvet i forkant av musikalstorsatsingen. Onsdag har de premiere på forestillingen, som også settes opp i tordag og fredag.

Her får publikum oppleve den storslåtte forestillingen om enkemannen Von Trapp (Filip Kirkeng) som kjører hard kustus overfor sine sju barn, men som etter hvert utvikler en kjærlighet til guvernanten Maria (Karoline Omre Lie).

Siri Myklebust har hovedansvaret for den lokale versjonen av stykket.

– Det er blitt en tradisjon på skolen vår at vi hvert tredje år setter opp en musikal. Dermed får alle ungdommene oppleve det å avvikle en storoppsetting. For tre år siden var det «Annie» som gikk for fulle hus, og vi har også hatt «Spelemann på taket». Inntrykket er at dette er selve høydepunktet for ungdomsskoleelevene ved Hedemarken friskole, sier Syversen.

– Det ligger veldig mye læring i å sette opp en musikal. Her må elevene lære seg tekster og sang, og de må lære seg å samarbeide. Vi har folk som fyller alle funksjoner ved produksjonen, fra dansere og statister i naziuniformer til folk som har laget kulisser. Og alle får være med på scenen, forteller Syversen.

«Sound of Music» ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II og opprinnelig satt opp på Broadway i 1959. Men musikalen ble virkelig verdenskjent gjennom filmversjonen fra 1965, med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollene.

Artikkeltags