Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Winnerbäck-premiere 24. november

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er det klart! Dokumentarfilmen om den populære svenske artisten Lars Winnerbäck får norsk premiere både i Elverum og Hamar 24. november

(Østlendingen)

Fredag 6. oktober hadde dokumentarfilmen «Winnerbäck – et slags liv» kinopremiere i Sverige. Det var da usikkert når den ville få premiere i Norge. Nå opplyser både kinosjef Espen Jørgensen i Hamar og kulturhusleder Mette Kynsveen i Elverum at filmen får norsk premiere 24. november. Jørgensen sier at det blir norgespremiere i Hamar. Kynsveen bekrefter premiere i Elverum.

Det er stor interesse rundt Winnerbäck-filmen også i Norge.

Han regnes som en av Nordens største artister gjennom de siste 15 årene, og han spilte i Elverum så sent som i fjor sommer og på Lillehammer i januar i år.

Selv om Winnerbäck er populær, er han en artist man vet nokså lite om.

Dokumentarfilmen om ham er lagd av den norske regissøren Øystein Karlsen med Ingeborg Klyve som produsent og fotograf.

Selskapene bak filmen er Kamerakameratene as og SF Studios.

Dokumentarteamet har fulgt Winnerbäck gjennom et helt år, på veien og hjemme.

Resultatet er ifølge Kamerakameratenes forhåndsomtale en varm, ærlig, sårbar, morsom, underholdende og overraskende film.

– For første og siste gang får du et ufiltrert innblikk i livet til en mann som gjennom 20 år har påvirket livet til så mange andre. Filmen tar oss nærmere ham enn noensinne, samtidig som den følger en musikalsk fantastisk karriere. Men mest av alt gir den et innblikk i et komplekst menneske, som med tekstene sine gjenspeiler minnene og følelsene til en hel generasjon. Også Rolf Lassgård, Melissa Horn og Per Gessle er med i filmen, heter det i omtalen.

Kommentarer til denne saken