Halvor Berg: – Mektig indienoir-pop fra livets bølgedaler

KLAR FOR SEB'S HOTEL: Furnesingen Halvor Berg kommer til Hamar lørdag. Med blant annet en rykende fersk singel på reportoaret.

KLAR FOR SEB'S HOTEL: Furnesingen Halvor Berg kommer til Hamar lørdag. Med blant annet en rykende fersk singel på reportoaret. Foto:

Fredag slipper han singel, og lørdag spiller Halvor Berg, som har vokst opp i Furnes, på Seb's Hotel.

DEL

Han har aldri skrevet dagbok, men han satt med en fengende melodi i hodet, og levde et liv han ikke fant seg til rette i.

Slik beskrives Halvor Berg, furnesingen som altså kommer "hjem" til Hamar lørdag for å spille på Seb's Hotel, i en utsendt pressemelding.

Musikken ble et trygt sted å organisere tanker og følelser. Etter mange år med hardt arbeid, er Halvor nå klar for å åpne sin dagbok for verden. Låta «The Diary», som slippes fredag, er en sniktitt inn i hodet til en følsom rockefyr med mye på hjertet.

Ville være best når det gjaldt

Hele livet har Halvor levd med et imaginært sikkerhetsnett under seg. Han har strebet etter å leve opp til forventningene, være best og gjøre alt helt riktig ned til den minste detalj.

Men det er slitsomt å være perfeksjonist. Det ble bråstopp. Halvor sto utbrent på bar bakke og trengte å bli kjent med seg selv på nytt.

– Jeg har alltid båret på kunstnersjelen min, som tidvis har vært i konflikt med livet. Det frie mot det formelle. Da belastningen til slutt ble for stor, var musikken et trygt holdepunkt i livet. Det å kunne lene seg på egen kreativitet og skapertrang er viktig terapi for meg. For meg handler musikk om å fange følelser og øyeblikk som det ikke er så lett å snakke om, forteller Halvor.

Følelsenes hav

De tunge rytmene er som heftige bølger som drar lytteren ut på et følelsenes hav, hvor det harmoniske, lette i den pene popmusikken er som skumtoppene som skjuler et dunklere, smertefullt dyp. Kontrastene mellom lys og mørke, det vakre og det fryktsomme er gjort om til lyd i denne mektige indienoir-pop-perlen fra livets bølgedaler.

Alle har kjent på følelsen av ikke å strekke til eller leve opp til egne forventninger. I perioder da ting er tungt, er det ikke uvanlig at man stiller spørsmålstegn ved seg selv. Man kan trekke det inn i selvforakten og bli sin egen verste fiende. Da handler det om å tørre å stirre virkeligheten i hvitøyet, dele tankene men noen man kan stole på, samme hvor vondt det gjør.

– En periode visste jeg ikke hvem jeg var, og følte definitivt ikke at jeg strakk til. Jeg sto på bar bakke, og kjente på en voldsom usikkerhet. Så for meg ble det viktig å motbevise det, og å overbevise meg selv om at jeg faktisk kunne få til ting. At jeg kunne overvinne meg selv. Ironisk nok ble denne følelsen til første singel fra det kommende albumet mitt, forteller Halvor åpenhjertig.

Låta markerer starten på en reise inn i Halvors melankolske, men likevel håpefulle univers. ”The Diary” er den første singelen fra albumet «Charades and Masquerades» som slippes våren 2020.

Medvirkende på singelen «The Diary» er, foruten Halvor, Sven Andréen, trommer, perkusjon, kor, synther, produksjon og mix og Lars Viken på piano.

Artikkeltags