Gå til sidens hovedinnhold

Musikklivet får øve igjen

Helsedirektoratet og Norsk musikkråd er enige. Nå kan musikklivet øve igjen. Med begrensninger.

Da alle kulturarrangement ble stengt ned 12. mars, stoppet brått alle fellesøvinger i spelemannslag, storband, kor, korps og orkestre.

– Rundt 500 musikklag i Innlandet fikk en bråstopp som tok luven av spillegleden hos mange. Den rammet oppkjøringen til Innlandsmesterskap for korps, NM i Janitsjar, og en lang rekke lokale konserter og forestillinger, opplyser daglig leder Trond Eklund Johansen i Innlandet musikkråd.

– Våren er høysesong for øving og forberedelse, så savnet etter å kunne møtes og spille sammen ble raskt stort. Når så kulturminister Abid Q. Raja sist fredag lovet korpsmusikk på 17. mai, økte trykket på å få starte med øving igjen ganske så kraftig.

Norsk musikkråd har, sammen med medlemsorganisasjonene, laget en veileder for smittevern under musikkøvelser, og den ble nylig godkjent av Helsedirektoratet, og kan tas i bruk umiddelbart.

– Det er fortsatt et godt stykke igjen til normalen, siden det per i dag gjelder en begrensning på maks 30 personer. Men vi gleder oss sammen med alle som nå kan ta fatt etter hukommelse, noter og akkordskjemaer, og begynne å få sving på samspillet igjen, sier generalsekretær i Norsk musikkråd, Bjarne Dæhli.