Gå til sidens hovedinnhold

Musikkstipend til Tor Michael

Artikkelen er over 1 år gammel

Innlandet musikkråd har delt ut årets stipend, og fiolinisten Tor Michael Gilliam-Sæther (17) fra Hamar er en av to som får stipendet.

Årets stipend går til pianisten Sondre Moshagen (18) fra Vinstra og til fiolinisten Tor Michael Gilliam-Sæther (17) fra Hamar.

– Stipendet er ment som et løft for ungdom som har lyst til å ta noen skritt videre i sin musikalske utvikling, sier daglig leder i Innlandet musikkråd, Trond Eklund Johansen.

Vil bli profesjonell

Dette sier Tor Michael til musikk.no:

– Jeg er veldig glad og takknemlig over å få et stipend fra Innlandet musikkråd, og ser fram til å få bruke det på videreutvikling i musikk.

Tor Michael begynte med fiolin på Hamar kulturskole da han var seks år gammel, der han har hatt Malte Winje og Marit Lindquist som lærere. Som tiåring kom han inn på Barratt Due Musikkinstitutts Unge Talenter-program, og har gjennom det vært med på mange mesterklasser og forestillinger. Gjennom årene har han hatt både Bård Monsen og Ting Zu Chen som fiolinlærere ved Barratt Due.

Tor Michael ønsker å bruke stipendet til å ta spilletimer med Mari Silje Samuelsen.

I 2018 fikk Tor Michael Drømmestipendet til å kjøpe en ny fiolin samt delta på sommerkurs for å videreutvikle seg som musiker.

– Drømmen min er å bli en profesjonell musiker. Jeg ønsker å kunne formidle musikk, slik at mine følelser og forståelsen av stykket når publikum.

Vi tar med at fiolinisten Marius Westling Fra Hamar fikk stipendet i 2019, og i 2015 fikk Magnus Kongsmo Karlsen (fagott) tildelingen.

Innlandets musikkråd stipend

Siden 1991 har musikkrådet delt ut stipend til unge, lovende utøvere fra eller med tilknytning til Innlandet. Stipendet er på 7.500 kroner, og et diplom, og deles ut til unge sangere/musikere i Innlandet som er født mellom 2001 og 2007.

Her er kriteriene for å få tildeling:

Stipendet deles ut etter søknad – til én eller flere kandidater.
Stipendet deles ut til særlige talenter innen alle musikksjangere.
Stipendet skal knyttes til spesielle kurs, hospitantopphold, ekskursjoner og lignende.
Stipendet kan ikke benyttes til innkjøp av musikkutstyr