Håvard Stubsjøen fra Stange hadde egentlig planer om å åpne Grevskapet Auto Furnes i starten av april. Forsinkelser i levering som følge av korona har utsatt planene, men nå begynner han å komme seg på plass i lokalene i Gjerluvegen i Nydal.

– Det begynner å fleske seg til her nå, og vi åpner dørene 1. juni, sier han.

– Gir mye

Stubsjøen startet opp for seg selv i Grevskapet i Stange i 2010. Da mekket han på 79 kvadratmeter. I 2015 kjøpte han seg større lokaler, og siden den gang har han doblet omsetningen. I 2019 omsatte Grevskapet Auto AS for 8,9 millioner kroner.

– Jeg drømte egentlig aldri om å bygge opp noe. Jeg ville bare drive for meg selv. Så har det balla på seg, humrer han.

Nå bygger han videre på Grevskapet Auto. Sønnen Haakon Aleksander Stubsjøen er også bilmekaniker, og jobber i selskapet.

– Det gir jo mye å skape arbeidsplasser og være omringet av gode kollegaer. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har utvikla seg, og jeg har flinke, gode og stabile folk som har vært med på laget hele vegen, sier Stubsjøen.

Det er planen at sønnen nå tar mer styring på Grevskapet Auto Stange.

– Det blir bare kasta på meg, sier sønnen og ler.

– Nei da, jeg gleder meg til det og synes vi samarbeider godt, legger han til.

Kan bli flere

Han sa egentlig nei når muligheten for å åpne et nytt verksted sammen med Bilextra dukket opp.

– Jeg har egentlig ikke tid. Nå skulle jeg egentlig trappe ned litt. Men så fikk de overtalt meg da, sier han med et smil.

– Så får vi se om vi trenger flere etter hvert. Man skal ikke se bort ifra at jeg kanskje åpner flere verksteder også, sier han lurt.

Bilbyen Nydal har mange aktører på feltet, men Stubsjøen er ikke bekymret for hard konkurranse.

– Vi er ikke direkte konkurrenter, men kunder og kolleger. Vi opptrer i forskjellige markeder, og vi er et alternativ til merkeverkstedene, avslutter han.