Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir Odin eksportvare

Norske TV-seere fikk ikke nok av Rådebank med Odin Waage fra Hamar i hovedrollen. Nå blir serien å se over hele Skandinavia etter at danske DR har kjøpt rettighetene.

Avtalen ble undertegnet for 14 dager siden, og begge sesongene publiseres på DRTV i Danmark fra 26. mars. Tidligere er Rådebank solgt til finske Yle og svensk TV4.

– Vi glæder os helt vilt! Det sier Maria Bjerre-Nielsen, som er innkjøpssjef for Drama i DR.

– Det er alltid gøy når NRK-serier får et nytt publikum utenfor Norge, og med suksessen Rådebank har hatt så gleder vi oss til å følge reisen til Danmark, sier executive produsent i NRK P3, Melike Leblebicioglu.

– Den danske entusiasmen rundt Rådebank er vi svært glade for. Gøy at noe som kan høres ut som en nisjeproduksjon fra rånermiljøet finner et publikum i flere land, sier produsent i Fenomen, Tom Marius Kittilsen i Fenomen.

Så langt har over 800.000 nordmenn fått med seg første sesong og snaut 700.000 andre sesong av Rådebank, som får tittelen «Benzin i blodet» i Danmark.

Odin Waage har fått mye skryt for sin tolkning av GT og han er stolt over at serien nå eksporteres.

– Det er stor stas at vår fortelling kan nå ut til flere. Den bærer med seg et viktig budskap. Jeg kunne ikke ønsket meg mer enn at flere kan ta del i universet vi har skapt, sier han til NRK.