- Se her! Vi har fått låne hytteboka fra Hornsjø av grandnevø Knut Monsen. Her er Gerdas tegninger og hennes håndskrift, sier sanger Toril Nybrott.

I boka finnes det mange dikt, og ett av dem har Toril Nybrott tonesatt til kabareten.

Ellers skal skuespiller Kirsti Hougen formidle Tante Gerdas unike personlighet.

– Hun var «hel ved», og veldig direkte. De som møtte henne følte virkelig at man kom i kontakt med en «bæta», sier Nybrott og humrer.

– Derfor er ikke denne forestillingen for sarte sjeler. Kommer du på kabareten og er litt blyg, så bør du sette deg på bakerste rad, slik at hun ikke får tak i deg, sier Hougen.

Kabareten henter mye fra suksessforestillingene i oktober, men i og med at vi er inne i denne årstiden så blir det også et søkelys på julehøytiden. Julegaver, julemat og juletradisjoner.

– Hun var veldig opptatt av julen det å ha folk hos seg. Hun var gjestfri. Ikke så fin på det, men det var viktig at ting var ordentlig, forteller Hougen.

– Og alle historiene og utsagnene som formidles på scenen er ikke noe vi har funnet på. Det finnes utallige historier rundt Gerda, og det har bare vært å ringe grandnevøen eller andre, og vi har fått en masse materiale. Gull verdt for oss som er opptatt av å levendegjøre historien om vårt kvartale.

Det blir to forestillinger i Røhnesalen lørdag 28. desember.

Foruten Hougen og Nybrott, vil Toril Beate Nilsen (sang), Fred Dalbakk (gitar) og Marius Westling (fele) stå på scenen.