Det er tidligere journalist i HA, NRK, Østlendingen og Lokalavisa Sør-Østerdal, Halvar Berget som har skrevet boka. Etter at han pensjonerte seg har han begynte en karriere som forfatter av historiske bøker og boka «Konge på MC» er skrevet i forbindelse med 50-årsjubileet til MC-Huset i Nydal

– En legende i MC-Norge

– Historien om MC-Huset Nydal er også historien om Per Almestrand, en legende i MC-Norge med fire NM-titler i motocross. Bedriften hans er blitt en institusjon og en av landets ledende MC-bedrifter, som selger motorsykler til hele landet. At en liten familiebedrift med 19 ansatte i Nydal er blitt en ledende MC-forhandler for hele Norge i konkurranse med forhandlere i Oslo, Bergen og Trondheim, er ganske spesielt. Opp gjennom årene har bedriften solgt motorsykler for en milliard kroner, sier Berget, som selv er en ivrig motorsyklist og vet hva han skriver om.

– En liten genistrek

– Motorsykkel er et interesseprodukt, som vi kan ha lyst på, men som strengt tatt ikke er noen nødvendighet for å dekke transportbehovene våre. I tider hvor noe må prioriteres bort, henger etterspørselen etter interesseprodukter som motorsykler i en tynn tråd. At MC-Huset Nydal har klart å møte denne typen utfordringer, sier sitt, uttaler Berget, som trekker fram bedriftens satsing på vinterlagring som en liten genistrek.

– Det sikrer helårs sysselsetting. Kundene vinterlagrer syklene sine hos MC-Huset Nydal, som bruker vinteren til å utføre service og reparasjoner på dem, sier Berget.

Snøscootersatsing i Trysil

I boka trekker Berget også fram Per Almestrands snøscootereventyr i Trysil og i Sälenfjellene i Sverige. I 19 år arrangerte Almestrand snøscooterevents i Sälenfjellene delvis med hytta si i Granfjellstöten som base. Almestrand har også i flere år samarbeidet med Trysilfjellet, som har 26 snøscootere, som hele tiden fornyes.

– Hvem er boka skrevet for?

– Den er skrevet for MC-entusiaster og venner av MC-huset. Den er blant annet tilgjengelig i bokhandlerkjeden Norli, opplyser Berget.

Boka, som er produsert av Hamar Media, er i første omgang trykket i et opplag på 650 eksemplarer. Den er på 170 sider og inneholder hele 220 bilder.