Nå er Brygga Bar åpnet

IGANG: Stesønn Kristoffer Arneberg Novak og far Espen Bjørkheim har dratt igang Brygga Bar-sesongen.

IGANG: Stesønn Kristoffer Arneberg Novak og far Espen Bjørkheim har dratt igang Brygga Bar-sesongen. Foto:

Far og stesønn er klare til å ta imot sommerens gjester på Brygga Bar ved strandlinjen i Hamar.

DEL

Onsdag ettermiddag startet Brygga Bar-sesongen på Koigen.

– En måned og en uke tidligere enn i fjor! sier Eventlagets Espen Bjørkheim.

Stesønnen Kristoffer Arneberg Novak skal ha sommerjobb i baren:

– Det blir veldig gøy. Jeg har store forhåpninger om at det blir mye folk og mye å gjøre.

– Kjempesommer

Og det kan bli rekordomsetning, for Brygga Bar er tidlig ut fra startblokka;

– I fjor var det så mange fine maidager, så vi håpet på å starte ekstra tidlig å år. Men så kom koronaen, sier Espen.

– Hvordan var erfaringene fra i fjor?

– Helt magisk. Mange sier at det ikke var så bra sommer i fjor værmessig, men for oss var det en kjempesommer. Masse folk innom og mye bra vær. Også viser det seg at det er ikke så mye som skal til før folk dukker opp, med Nord-Europas flotteste beliggenhet, sier Bjørheim og skuer ut over Skibladnerbrygga, klokketårnet og Koigen.

Og nå er tilbudet virkelig blitt kjent.

– Mange i lokalbefolkningen har ventet på at vi skulle åpne. Samtidig dro vi veldig mange turister ned til Mjøsa. Mange fjes jeg aldri hadde sett før. De kom hit: Voksne gjenger, den eldre garde ... Alle.

– Hva er forventningene, nå som det blir mye hjemme- og innlandsferier på folk?

– Ganske høye. Det vil selvsagt fortsatt være væravhengig. Og vi skal ikke røpe for mye, men vi jobber med flere tiltak for å møte turismen. Både på båtfronten og andre områder. Mye spennende vi skje i sommer, sier Bjørheim hemmelighetsfullt.

En nyhet er allerede kjent: Kokken Oliver Weber vil servere sjømat fra en foodtruck rett ved siden av baren.

– Fra torsdag blir det sjømat: Fiskesuppe, blåskjell og reker, servert med foccaciaer og aoilier. Jeg lover at det blir deilig mat, for jeg har prøvesmakt. Det passer jo flott inn i konseptet her ved strandlinjen. Bare maten i seg selv vil dra mange folk hit, sier Bjørheim og smiler.

Større område

Smitteverntiltak er på plass:

– Området er utvidet til 750 kvadratmeter, og vi kjører god avstand mellom bordene – med ikke mer enn fem personer per bord. Og et køsystem som fungerer. Vi har masse kapasitet på bord og benker. Sitteplasser til godt over 200.

Brygga Bar skal i sesong være åpent fra klokka 12 til 23 i helgene, og 14 til 23 i ukedagene.

– Dette er en av de store satsingsområde til Eventlaget. Vi har i alle fall fått fryktelig god feedback på baren, som ble en kjempesuksess i fjor, sier Espen Solheim Røhne.

– Vi har et mål å etablere noen arrangementer som blir publikumssuksesser, og som vi skal gjøre år etter år.

– Brygga Bar har absolutt blitt et av dem.

Artikkeltags