Men gymmets brukere som får utslett av begrepet «moderne» trenger ikke sette PWO’en i halsen. Hoftvedt har på ingen måte tenkt å snu opp-ned på Exhale. Det er blant annet senterets særegenhet som gjør det populært å trene der og Hoftvedt har ikke tenkt å klusse med sjela til senteret i Østregate.

– Nå jobber jeg med å få medlemmene over i et nytt medlemssystem og det tar litt tid for det forrige var veldig gammelt, sier han.

Neste ledd i den moderate moderniseringsprosessen er å skifte ut noe av apparatparken.

– Det er en godt voksen apparatpark, men alt fungerer. Jeg har allerede bestilt en del apparater som jeg får om ikke så lenge, så da kommer jeg til å bytte ut mange av de eldste apparatene. Da blir det apparater her som ikke finnes noe annet sted i Hamar. I tillegg er planen å trekke opp igjen puter og benker som er slitt, sier han.

Vil øke medlemsmassen

Han anslår at medlemstallet nå ligger på om lag 200 medlemmer. Det mener han er realistisk å øke ganske mye.

– Det bør ikke være noe problem å få 300 medlemmer her. Der var nok en god del som sluttet på grunn av koronasituasjonen, så vi får håpe de kommer tilbake. Det er da i hvert fall en del som har kontaktet meg som lurer på hva som skjer med senteret videre, forteller han.

Mange om beinet

Lokalisert midt i byen er Exhale bokstavelig talt omringet av konkurrenter, men det er ikke noe Hoftvedt ser med bekymring på.

– Der de andre treningssentrene framstår som helt like har Exhale et konsept som skiller seg ut. Det finnes ingen sånne treningssentre i nærheten, sier han.

I det legger han at Exhale har «hardcore» som en del av kulturen. Der skal det trenes, det skal trenes tungt og av slikt kan det bli litt lyd.

– Her er det lov å slippe vekter i gulvet for å si det sånn. Kalk, som er forbudt på enkelte andre sentre, kommer jeg til å sette ut i bøtter rundt omkring her, sier Hoftvedt og viser Hamar Dagblad rundt i det om lag 420 kvadratmeter store lokalet.

Driver rørleggerfirma

Hoftvedt er rørlegger av yrke og etablerte eget foretak, Vanntett Rørservice AS I 2012. Dette kommer fortsatt til å bli hovedjobben hans, men den meritterte kroppsbyggeren utelukker ikke at hans kompetanse etter hvert skal kunne komme medlemmene på Exhale til gode også.

– Jeg har jo fått en erfaring og kompetanse som bør kunne brukes til noe, sier 37-åringen som fortsatt er sulten etter flere meritter innen kroppsbygging.

– På grunn av koronasituasjonen har det nesten ikke vært konkurranser, men jeg tror det løsner litt nå. Planen er å delta i en konkurranse i Oslo i september, avslutter han.