«Flapps og Mark er ikke i den kule gjengen. Den kule gjengen er de vakre og fancy fuglene, og nå arrangerer en av dem en stor bursdagsfest! Festfuglen inviterer bare Mark og ikke Flapps. Flapps fortviler og finner på noe som gir han innpass på festen likevel. Hvor langt vil vi strekke oss for å henge med de kule og populære?» står det å lese i presentasjonen av forestillingen som er basert på barneboka til Alice Lima de Faria og som Teater Innlandet nå skal ut på vegen med.

Premieren er altså på kulturhuset torsdag og stykket spilles på Hamar fram til 5. mars. Deretter vil det bli mulig å se forestillingen på en rekke scener i Innlandet før den returnerer til Hamar hvor turneen avsluttes midt i april.

Engasjert forsamling

Nylig ble Flekkenga barnehage invitert inn for å overvære en snikpremiere av «Fuglefesten» og tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Et veldig engasjert, ivrig og ærlig kritikerkorps la ikke skjul på at de likte det de så, men uttrykte unison bekymring for at fuglene i forestillingen skulle spise Mark og ei fra det unge anmelderensemblet ville faktisk «drepe de stygge fuglene.»

– Barn er ekstremt ærlig kritikere, sier teatersjef Thorleif Linhave Bamle.

Regissør for oppsetningen er Ida Høy og hun synes «Fuglefesten» er blitt slik hun håpet.

– Det er blitt akkurat slik jeg ønsket meg, sier hun.


Viktig temaer tas opp

Den om lag en time lange forestillingen har en aldersgrense på fire år, men også langt eldre barn kan lære mye av budskapet i oppsetningen. Ja, faktisk voksne også.

– Det tas opp viktige temaer og etter å ha sett forestillingen er det en fin anledning for voksne å ta viktige samtaler med barna, sier Linhave Bamle som altså måtte finne en stand – in i en fei etter at John Nyutstumo brakk ankelen tidligere i vinter. Få dager seinere var Magnus Myhr på plass. Han er utdannet dansekunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans, med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles. teater. Han har bred erfaring innen både musikal og teater blant annet.