Daglig leder Marianne Berg i Bedriftsidretten Innlandet er primus motor for «Ti på Topp 2021,» en turkonkurranse som viser folk flotte turer i sitt nærområde. Kampanjen får med mange mennesker ut på tur hvert år, og er en viktig bidragsyter til folkehelsa.

– Turene åpnes 10. mai, og mange har allerede meldt seg på og er klare når startskuddet går, sier Berg, i en pressemelding.

Totalt har ca. 500 personer meldt seg på årets «Ti på Topp» så langt. Kampanjen varer fram til 10. oktober.

– Vi har i år flotte uttrekkspremier som vi trekker ut i kampanjer undervegs i aksjonen. Her kan jeg nevne hotellovernattinger og flott turutstyr, fortsetter Berg.

– Det er jo fortsatt korona, og jeg tror mange har gledet seg til å starte med «Ti på Topp», og folk er rett og slett våryre. Noen turer har mye snø enda, så de åpnes når de er klare for gående, sier hun.

– Koronasituasjonen har nok også gjort at flere bedrifter begynner å se viktigheten av fysisk aktivitet, og det å gjøre noe sammen med kollegaene. Det skaper et samhold på arbeidsplassen, selv om man ikke fysisk går turene sammen, så er dette noe man gjør i fellesskap. I Innlandet har mange bedrifter jobbet forebyggende i flere år, og det kan se ut som om dette nå blir prioritert av flere. Her kan jeg nevne Sykehuset Innlandet som bruker kampanjen aktivt for ansatte på sykehusene, avslutter Marianne Berg.