Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det yoga i Singergården: – Jeg ønsker å skape en rolig oase i byen

Nå skulle egentlig Cecilie Salsten vært i India, men da det ikke lot seg gjøre benyttet hun anledningen til å flytte Flyt Yoga fra Storhamargata til Torggata.

Denne uka drar hun i gang sine første yoga-kurs i nye lokaler. Eller, lokalet er ikke nytt. Det er nemlig i ærverdige Singergården hun har flyttet inn. Lokalet som tidligere har huset blant annet Mississipis og Dolly Dimples har nå gjennomgått en totalforandring.

– Jeg ønsker å skape en rolig oase i byen, forteller Salsten.

Ønsket forandring

Hun har drevet Flyt Yoga i fem år og har nå seks instruktører med på laget. For en tid tilbake begynte hun å se på muligheten for å flytte fra Storhamargata 32 og falt pladask for de historietunge lokalene på hjørnet av Parkgata og Torggata.

– Nå er jo Storhamargata stengt, men det er ikke hovedgrunnen til at jeg ønsket å flytte. Jeg ønsket meg en forandring etter fem år og valgte å bevege meg videre. Nå har jeg fått utrolig vakre lokaler med litt større potensial enn det jeg hadde før. Beliggenheten her er også veldig bra ettersom sentrum er i ferd med å utvikle seg i denne retningen, sier hun.

– Det skal bli spennende å se hva jeg får til her, legger hun til.

Får egen kjøkkendel

Lokalet er på om lag 140 kvadrat, som er omtrent det samme som hun hadde før. Inndelingen gjør at hun endelig kan iverksette en ide hun har hatt en stund.

– Her blir det etter hvert en kafédel der det skal være mulig å få seg et næringsrikt måltid i forbindelse med timene her. Her kan man kjøpe seg en sunn frokost etter for eksempel å ha vært med på bedriftsyoga kl. sju og sånn sett få en god start på dagen. Det blir blant annet raw food, smoothier, te og kaffe og jeg håper å ha dette tilbudet klart i løpet av mai, sier hun.


Skulle vært i India

Flyttingen og oppussingen ble på sett og vis en plan B for Salsten. Hun skulle egentlig ikke vært i landet i det hele tatt på den tida. Planen var at hun skulle på studietur i et halvt år til langt varmere strøk.

– Jeg skulle egentlig ha vært i India nå, sier hun.

Men som så mange andre ble hun nødt til å forandre planer på grunn av pandemien og nå håper hun ting normaliserer seg. Det har nemlig vært en tøff tid for hennes bransje.

– Jeg har hatt en fin stigning siden oppstarten og 2019 var toppåret mitt. I fjor startet det bra, men så startet det som har vært en utfordrende tid. Jeg har tilbudt litt online-yoga, men nå håper jeg folk våger seg ut igjen, sier Salsten.

Denne uka begynner så smått de første leksjonene i nytt lokale og det er foreløpig ikke mulig å fylle opp kursene.

–Det er vanligvis plass til 20 stykker, men det tillates bare ti om gangen nå. Så nå skal jeg fram med målebånd og teip for å merke opp plasser, sier hun.

At hun nå kan invitere til kurs i en ærverdig bygård fra 1890-tallet er noe hun tenker på å markere på noe vis.

– Jeg vurderer å kjøpe en Singer-symaskin som skal stå i kafédelen som en hyllest til historien bygget bærer på, avslutter Salsten.