For sjette gang går Hamar skiklubb, Ottestad ski og Vang skiløperforening i samarbeid med Sparebank 1 Østlandet sammen om å lage byttedag for brukt vintersportsutstyr på Stortorget. Dette så dagens lys i 2015 og har dratt til seg flust av folk hvert år. Det anslås at rundt 600 personer var der i 2019. I fjor måtte det avlyses det på grunn av koronasituasjonen.

Da fikk vi spørsmål om når vi kunne få til noe og nå blir det endelig, forteller Mette Holland fra Ottestad Ski.

Lørdag 13. november kl 12 er det bare å møte opp på Stortorget om du enten har noe brukt utstyr å selge eller ønske å kjøpe noe brukt for en hyggelig penge.

Ansvar for eget salg

I fra oppstarten i 2015 ble initiativet kalt «byttedag» og det navnet har hengt ved selv om det ikke er helt dekkende. Det er fullt mulig å bytte utstyr med noen, men det vanligste er at man kjøper og selger som på hvilken som helst annen markedsplass.

Alle er sin egen selger og det kan være lurt å merke det du har med størrelse og pris på forhånd, forteller Holland.

Det er altså ikke klubbene som står for kjøp og salg, men representanter fra klubbene vil være til stede for å bistå med råd både når det gjelder størrelser og pris.

Holland er ikke i tvil om at markedet for en slik dag fortsatt er til stede.

Vi vet at det er veldig mye brukt utstyr rundt omkring og for mange kan prisen på nytt utstyr være til hinder for å drive med vintersport, sier hun.

Grønn tankegang

For som Holland antyder; det er dyrt med snowboard, slalåmski, sko og annen bekledning. Det blir fort for lite, men en del av det er kanskje ikke brukt mer enn en sesong. Da er det tullete å kjøpe helt nytt utstyr om man kan finne brukt som er mer enn bra nok.

En slik dag som dette er godt for miljøet og det er gunstig for lommeboka til folk. Det at vi kan være med å bremse forbruket vårt er et stort pluss, sier Holland.