Bla i bildene over for å se flere motiver av eiendommen.

Det er ikke ofte at husene langs mjøspromenaden kommer for salg. De 24 husene langs Storhamargates strandpromenade skifter svært sjelden eier. Men nå dette huset, midt mellom Ridehuset og Domkirkeodden, lagt ut for salg.

– Ble et hjem

– Vi kjøpte huset i 2011, men da var det ikke beboelig. Fram til nylig har det vært et kontinuerlig oppussingsarbeid. Men det ble til slutt et hjem for oss to voksne og våre to barn, sier Lars Erik Gharib-Alhaug.

Han og kona Bita selger huset. Det har en takst på 16 millioner kroner. Da de kjøpte det i 2011 ga de åtte millioner kroner.

– Hva vil du si om huset deres?

– Det er et flott sted å bo. Kort vei til sentrum og fin beliggenhet. Men nå må vi forlate Hamar av jobbmessige grunner. De siste tre-fire årene har vi pendlet mellom Hamar og Oslo.

– Vemodig å selge?

– Det er en tid for alt. Et kapittel lukkes, et annet åpnes. Det er ikke sikkert at vi selger huset da vi har bopæl i Oslo. Det må være rett pris for oss, sier Gharib-Alhaug, som i Hamar har vært kjent som leder for legevakten.

Kona Bita er urolog.

– Får det travelt

Det er Eie og eiendomsmegler Inger Helene Simensen som står for salget:

– Dette er en eiendom som gjør at selv de som ikke er på boligjakt plutselig får det travelt med å flytte, sier Simensen.

Simensen mener det er unikt objekt hun har fått i oppdrag å selge:

– En fantastisk beliggenhet, et veldig bra oppussingsarbeid, delikat materialvalg og god planløsning. Og, selvfølgelig, panoramautsikt over Mjøsa.

Huset er på 270 kvadratmeter, er bygget i 1937 og har nesten 1,5 mål tomt.

Den som kjøper huset får blant annet to stuer, tre bad, toalettrom, vaskerom, fire soverom, to innvendige boder og romslig kjøkken.

– 16 millioner kroner er mye?

– Prisklassen er høy, men betalingsvilligheten er nok der når det kommer til boliger langs strandpromenaden.

– Vi la ut annonsen på mandag og har allerede nå pågang fra lokale folk og folk fra Oslo-området.