Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Lionskalenderen endelig her

Inntektene fra årets Lionskalender som nå er i salg skal gå til Beitostølen Helsesportsenter. Det synes Joakim Tønsager er bra.

Den aktive 36-åringen fra Hamar har cerebral parese og var for mange år siden på et opphold på helsesportsenteret på Beitostølen. Dette er en tid han minnes med glede.

– Det var et kjempefint opplegg på Beitostølen med mye trening. At de nå får midler til nybygget fra Lions vil jeg tro at de er veldig glade for. Etter oppholdet mitt der har jeg vært innom der, men kanskje jeg tar meg en tur når nybygget står ferdig, forteller han.

Vil gi bort 100.000

Årets Lionskalender er nr. 22 i rekken og kalendersalget har i årene det har pågått dratt inn drøye fem millioner kroner som har gått til ulike gode formål.

Hovedformålet for årets Lionskalender er bidrag til videre utvikling av Beitostølen Helsesportsenter. Senteret har i år fylt 50 år, og ble bygd etter Lions første Røde Fjær-aksjon i 1966. I 2021 gjennomfører Lions Norge en ny Lions Røde Fjær -aksjon. Under slagordet «Små helter. Store drømmer» skal Lions Norge samle inn penger til bygging av et familie- og kompetansehus ved Beitostølen Helsesportsenter.

– Vi har 2000 kalendere til salgs i år og håper det skal gi oss 100. 000 kroner som vi kan gi til helsesportsenteret, sier Kåre Rise fra Lions Storhamar.

Mange venter på den

I tillegg vil inntekter fra årets salg gå til Hamar Frivilligsentrals aktiviteter for ulike sosiale grupper, Foreningen Hjertesyke barns aktivitet, til skolering i emosjonelle og sosiale ferdigheter for barneidretten i Storhamars breddeidrettslag og til barn- og ungdomsaktiviteter i Hamar Skiklubb og Ajer Innebandyklubb.

Kalenderen vil selges på et utvalg butikker i Hamar og det har allerede vært etterspørsel.

– Mange har allerede vært innom butikker for å kjøpe den, sier Rise som håper dørselgerne blir tatt godt imot.

– De som kommer på døra vil sørge for å overholde myndighetenes smittevernråd og det er gjennomført flere tiltak for at kalendersalget skal gjennomføres på forsvarlig vis. For å begrense pengehåndtering mest mulig anbefaler vi i år alle som kan å betale med vipps eller nettbank, sier han.

Kalenderen er som vanlig spekket med Hamar-historie i form av et variert bildemateriale.