Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Perry Hamar historie: –Føles riktig med et navnebytte nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Salong Perry har i en mannsalder vært en institusjon innen frisørbransjen i Hamar, men nå satser salongen videre med nytt navn.

Perry Hamar ble startet av Perry Wangsmo i 1958. Senere åpnet han flere andre salonger, blant annet i Oslo, Elverum og i Moelv. Perry var en pioner i norsk frisørbransje. Christin Mjåseth har vært daglig leder i Hamar siden 1977 og eneeier siden i 2003. I dag driver hun salongen sammen med sitt lederteam: Marit Jensvoll Bjerkelund og Caroline Gimse (faglige ledere Frisør), Gro Birgit Lund (faglig leder Hudpleie) og Anne Marte Narmo (faglig leder Fotpleie). Mjåseth innrømmer at det ikke er uten vemod salongen nå skifter navn.

– Det er litt følsomt for meg ettersom det har vært en del av meg i så mange år, forteller Mjåseth som mener det blir uvant med et navneskifte.

– I begynnelsen blir det like vanskelig for oss å huske det som for kundene. Vi har laget en plakat slik at vi svarer riktig i telefonen, sier hun og ler.

Perry har vært lokalisert flere steder i Hamar, men har vært stabile på Østre Torg de siste 30 årene.

– Det er en del kunder som har vært med oss hele vegen, forteller hun.

Navn som forplikter

Hovedgrunnen til at Mjåseth nå ønsker å gi slipp på merkevaren som Perry er blitt er at salongene ikke lenger har særlig annet til felles enn navnet.

– Perry-salongene har utviklet seg i forskjellige retninger og er uten felles eierskap, forklare hun.

For et drøyt år siden satte hun i gang prosessen med å omprofilere salongen og gjennomføre et navneskifte. Tirsdag var de offisielt, Perry Hamar er nå NY frisør og velvære.

– Vi tenker nytt og vi tenker framover og da føltes det helt riktig med et navnebytte nå. Når det kommer til frisyrer og velvære er det mange måter å bli nye på og med det navnet kan heller ikke vi stagnere.

Salongen har i dag 20 ansatte der 14 er frisører og de resterende seks jobber i velværedelen.

365 logoer

Salongen brukte kommunikasjonsbyrået ANTI for å bistå med forvandlingen og de valgte på ingen måte minste motstands veg.

– Vi har utviklet 365 logoer og bruker digitale boards i butikken slik at de som virkelig er interessert kan se en ny logo hver dag her, sier Kjetil Wold fra ANTI avd. Hamar.

For ordens skyld: Det er Camilla Wangsmo, datter av Perry Wangsmo, som eier varemerket Perry. Hun driver fortsatt sine salonger i Oslo og kjeden er uberørt av navneskiftet på Hamar.