– Veldig mange oppdaget oss på grunn av donutsene våre. Også kommer de tilbake på kvelden for drikke øl, vin og cocktails. Kjempegøy! sier Anniken Byberg Hyppönen.

Lange donutskøer

Ute på Facebook søker Anniken etter flere ansatte. Fram til nå er det hun som har stått bak disken til alle døgnets tider:

– Jeg er her 98 prosent av tiden, ja, sier hun og smiler.

Nå behøves hjelp, for det begynner å bli hektisk.

Det særpregede stedet åpnet i lokalene til tidligere Triangelen Kafé 30. august i fjor, med Anniken som daglig leder og hovedeier, og kjente hamarsinger som Kjetil Wold og Ellen Østmoen fra Anti og Espen Røhne Solheim fra Venues som medeiere.

Byberg forteller åpenhjertig om en vanskelig start:

– Vi hadde håpet å åpne i juni den sommeren, men så tok byggarbeidene lengre tid enn vi så for oss. Og høsten ble ikke en ideell tid å starte opp på.

I starten var det få som fant veien til stedet. Og ting gikk fra vanskelig til verre, for i mars kom koronaviruset og nedstengningen av Norge.

– Det var motbakke på motbakke og vi begynte nesten å tvile om vi hadde gjort et rett valg i å åpne. Men jeg hadde hele veien en magefølelse om at Poppe likevel hadde livets rett. At vi bare trengte mer tid og at Hamar virkelig trengte dette tilskuddet.

Anniken bestemte seg i vinter for å gi prosjektet et år.

I midten av mai tok 28-åringen grepet som gjorde at alt løsnet.

– Jeg elsker smultringer etter å ha bodd et par år i USA, og bestilte 200 etter å ha kommet over bakeriet Talormade, som jeg syntes lagde fryktelige gode smultringer.

Det var et risikofylt valg. Hun fryktet at hun skulle brenne inne med bakervarene så Anniken postet bilder av doningene i sosiale medier. Responsen ble overveldende:

– Første gangen var det 20 meter med kø. Andre gangen var det kø ned til eiendomsmegleren Aktiv i Strandgata. Og nå selger vi ut 400 smultringer på lørdagene i løpet av to timer.

– Vi er virkelig kommet tilbake og det er fullt kjør hele tiden.

– Hva er det med disse doningene, da?

– Det er en norsk versjon av fantastiske amerikanske smultringer, som ikke tilbys noen andre steder i Hamar. Masse forskjellige smaker, alt fra salt karamell og popkorn til maple syrup og bacon, og en helt ny smaksopplevelse.

Utover høsten skal menyene forandres og utvides, samtidig som at man holder på signaturdonutsene.

Første besøk

Stamkunde Renate Nesset er innom for å kjøpe kaffe:

– I sommer har det vært mange innom her fordi stedet er nokså nytt. De har klart å skape et veldig koselig sted, som har en fin beliggenhet med masse sol på dagen.

Rannveig Funderud er innom for første gang. Hun er opprinnelig fra Østfold og er kunstner på heltid

– Jeg flyttet fra Lillehammer til Hamar for seks dager siden, og ba om anbefalinger rundt et fint sted å oppsøke. Da var det Poppe som ble nevnt, og jeg vil absolutt si at dette er en veldig flott kafé.

– Hvor vil du trekke Poppe videre i framtiden, Anniken?

– Vi må utvikle det vi har startet. Skape et sted for litt eldre i Hamar, hvor de kan kose seg. Sommeren er jo koselig og da trekker stedet mange gjester, men det skal også være et sted hvor man går inn om høsten og vinteren for å oppleve hygge.