Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Safran åpnet på Matkvartalet - håper å fortsette suksessen fra sommeren på Mjøsfronten

Safran var så godt besøkt på Mjøsfronten i sommer at de begynte å lure på hvor alle folkene kom fra. Mandag åpnet de på Matkvartalet og håper de virkelig har gitt lokalbefolkningen smaken på eksotiske og sunne retter.

Det er Ole Martin Johannessen som er daglig leder for nykommeren og med seg på eiersiden har han Bobby Vold, Clas Kjernli og Arnthor Hupfeldt. Førstnevnte og sistnevnte blir daglig å se i restauranten som åpnet i det stille mandag.

– Det er bare en fordel om vi får en rolig start slik at vi får kjørt inn alt, forteller Hupfeldt.

Stritt i sommer

Stille var det på ingen måte da restauranten var å finne på Mjøsfronten i sommer.

– Da var det veldig mye folk hele tiden. Det var helt sykt og vi lurte på hvor alle disse folkene kom fra. Vi var i hvert fall ikke klar over at det bodde så mye folk i Hamar, sier islendingen og humrer.

– Det har nok aldri vært så mange turister i Hamar på sommerstid, sier Johannessen.

– Vi fikk veldig god respons på maten og det å være på Mjøsfronten var et veldig bra utstillingsvindu for oss. Vi fikk gitt folk en forsmak på hva vi kan tilby her, sier Johannessen mens han tilbereder lunsj til tre damer som har fått nyss om nyetableringen.

Sunnere og billigere

Når de nå er på plass på Matkvartalet blir det med en litt annen profil enn hva som var tilfelle på Mjøsfronten.

– Vi må tenke annerledes her, for her blir det litt andre kunder. Nå satser vi enda mer mot lunsjkundene, sier Johannessen.

– Det er ikke mange plasser du får en lunsj til under hundrelappen, men det kan du her, forteller Hupfeldt.

Menyen domineres av kylling, steinbitt og lam i tillegg til vegetarretter.

«Sunn mat laget med stolthet» står det på hjemmesiden deres og dette er noe de tar på alvor.

– Vi bruker ikke hvetemel, sukker eller olje i matlagingen vår. Måltidene våre er såkalt makrovennlige, det vil si at de ikke overstiger 600 kalorier alt i alt, avslutter de.