Nå kan du gå for bedre kreftbehandling

PÅ TUR IGJEN: Foran fra venstre: Anne Rui (Kreftforeningen Innlandet), Anne Kari Skaaraas-Rønning og Gunn Kristin Moberget (Brystkreftforeningen Hamar og omegn). Bak fra venstre: Bjørn Helge Olsen, Ragnhild Bueie og Gaute Holthe (Kreftforeningen Innlandet).

PÅ TUR IGJEN: Foran fra venstre: Anne Rui (Kreftforeningen Innlandet), Anne Kari Skaaraas-Rønning og Gunn Kristin Moberget (Brystkreftforeningen Hamar og omegn). Bak fra venstre: Bjørn Helge Olsen, Ragnhild Bueie og Gaute Holthe (Kreftforeningen Innlandet). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre turmarsjer i vårt område for Rosa sløyfe-aksjonen. Og i år skal du gå tur for persontilpasset kreftbehandling.

DEL

For 11. gang avvikles det turmarsj for Rosa sløyfe i Hamar. Lørdag blir det start utenfor Kreftforeningens lokaler i Strandgata, med mulighet for å velge traseer på 5 og 10 kilometer.

De som går lengst følger rosa bånd opp til Ankerskogen, Sagatun, langs Strandgata, ned til Mjøsa og bort til Espern og tilbake.

– Det er alltid god stemning på turmarsjene, lokker Bjørn Helge Olsen, i Hamar Turmarsjforening, som arrangører turmarsjen sammen med Mental Helse Hamar, Brystkreftforeningen og Kreftforeningen..

For det serveres kaffe og vafler og i startområdet blir det korpsmusikk og Brystkreftforeningen i Hamar og omegn stiller opp for å selge pins, penner, bagtags, reflekser, armbånd og toaletter – i rosa farge, selvfølgelig.

I fjor stilte 180 opp på marsjen i Hamar.

I Stange hadde man sin første turmarsj i fjor. 56 deltok på marsjen.

Det andre forsøket skjer tirsdag 8. oktober.

– I og med at det foregår på en tirsdag blir det muligheter for å gå på dagtid og på kvelden. Vi bruker Ottestadstiene og er så vidt innom Hamar kommune når deltakerne kommer opp mot Ilseng gård. Turen er på rundt fire kilometer, og vi serverer gratis suppe, lokker initiativtaker Anne Kari Skaaraas-Rønning.

De som vil gå turen på dagtid kan bli fraktet i buss. Da hentes man utenfor Stange aktivitetshus på Meierigården klokka 12.

Brumunddal fikk sin Rosa sløyfe-turmarsj for to år siden. De prøver seg for tredje gang etter at de opplevde et solid oppmøte på 215 deltakere i fjor. Det skjer søndag 13. oktober.

Dermed samlet ringsaksokningene inn 14.800 kroner til aksjonen.

– Et strålende resultat, sier Ragnhild Bueie på vegne av arrangørene.

I år går pengene fra marsjene og innsamlingsaksjoner i oktober måned til persontilpasset brystkreftbehandling.

– Alle svulster er forskjellige. Slagordet er: «Ja til rosa forskjellsbehandling». Det vil si at pasientene skal få behandling tilpasset deres krefttype, noe som vil føre til mindre bivirkninger og færre senskader, sier Anne Rui hos Kreftforeningen Innlandet.

I hele oktober måned skal Stupetårnet bade i rosa lys. Det skal også brua over E6 på Kolomoen.

Artikkeltags