Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du søke draktstøtte: – Vi tror behovet er stort

Pandemien kan ha gått hardt utover økonomien til mange små klubber og foreninger, og sponsorpengene kan sitte lengre inne nå enn tidligere. Da kan draktstøtten som Sparebankstiftelsen Hedmark nå vil tilby komme godt med.

Støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark skal bidra til å skape et aktivt og levende samfunn i hele Hedmark. De ønsker å støtte den frivillige og ofte dugnadsbaserte innsatsen i lokalsamfunnene og prioriterer prosjekter rettet mot barn og unge. Man kan søke støtte innenfor kategoriene idrett og friluftsliv, kultur og samfunn, humanitære formål og kunnskap.

I fjor kunne en drøss lokale aktører nyte godt av stiftelsens giverglede. Både Hamar Teater, Storhamar håndball, Hamar skiklubb, Anno Museum og Ottestad IL er å finne på den lange lista av mottakere i fjor.

Perfekt tidspunkt

Michael Oreld er prosjektleder for Samfunn og Gaver i stiftelsen og sier følgende om tanken bak draktstøtteprosjektet:

– Dette er noe alle i Hedmark kan søker om. For litt mindre idretter kan det være vanskelig å få sponsorer til drakter, men alle kan søke. Det vi krever er at det ikke er andre logoer på draktene. Vi støtter hele idrettslag og foreninger, ikke separate årskull. Man kan få opptil 50 000 i støtte til drakter og tilhørende beskyttelsesutstyr. Søknadsfristen for å få støtte i første halvår er 1. april og da vil man trolig få svar innen mai, sier Oreld som er glad for å kunne gi en slik håndsrekning nå.

Koronaen har påvirket økonomien i mange lag og foreninger, så det er det perfekt tidspunktet å lansere en slik støtteordning, sier han.

Stiftelsen har for øvrig satt av ti millioner i et såkalt koronafond for å kompensere dokumenterte tapte inntekter som skyldes korona-situasjonen.

Vi har allerede fått en del søknader, forteller han.

Grønn profil

Det er nok mange utøvere innenfor breddeidretten som kunne tenkt seg støtte i disse dager, men det gis ikke støtte til personlig utstyr. Dette fordi stiftelsen har en miljøprofil med fokus på bærekraft og gjenbruk. Stiftelsen skal i alle sammenhenger opptre ansvarlig og i tråd med egne og internasjonalt anerkjente prinsipper for samfunnsansvar og bærekraftig utvikling. I søknadsskjemaet for draktstøtte spørres det om idrettslaget har en plan for gjenbruk, slik at draktene kan gå i arv.

Vi håper med denne ordningen at lag og foreningene får fine og hensiktsmessige drakter når de skal utøve sin sport i konkurranser, og vi tror behovet er stort, sier Oreld