Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Lars-Fredrik endelig gjøre det han elsker som mest igjen : – Føler at yrket mitt bare ble tatt fra meg

Lars-Fredrik Børresen fra Hamar har levd av å være artist i 25 år, men da pandemien kom var det akkurat som hele yrkesretningen hans opphørte. Det å ikke få utøve kunsten sin var tøft psykisk, men nå er han tilbake i godt driv med ei ordrebok som nesten renner over. Akkurat slik han liker det.

Lars-Fredrik Børresen (46) er sanger, skuespiller, stemmeskuepiller, musiker, låtskriver og komiker. Han har vært med i showgruppen Showtime og hatt oppsetninger på blant annet Lindwallens Värtshus i Sälen, Wallmans Sallonger I Oslo og Golden Hits i Stockholm. Han var også med på den norske teateroppsetningen av I blanke messingen på Chateau Neuf. Børresen har fra 2003 satset på egne prosjekter, og har blant annet startet coverduoen Hatten er din og showgruppen Showstoppers. Han er også med i en rekke reklamefilmer, og har medvirket i TV-programmer som blant andre Hotell Cæsar, Trond-Viggo og Samfundet, Casino, Melodi Grand Prix og Popstars. Han har siden 1996 drevet med showbiz på heltid, men i fjor ble bremsepedalen ettertrykkelig trampet i gulvet.

–Allerede i februar, en måned før landet ble nedstengt, begynte avbestillingene å renne inn. Jeg jobber jo mye med festligheter og eventmarkedet og plutselig var det som om yrket mitt ikke eksisterte lenger. Det var som å skru av en sikring, forteller Børresen.

Tøft psykisk

Han legger ikke skjul på at det å bli fratatt muligheten til å drive med det han virkelig elsker var tøft.
– I lange perioder hadde jeg ingen ting, og det å ikke få jobbe er tungt psykisk. Yrket mitt ble liksom bare tatt fra meg og selv om det i Norge finnes gode stønadsløsninger så kunne ikke det for min del bøte på den følelsen det man har når man ikke bidrar med noe. Det er dette jeg elsker og det er dette jeg er god på, så det ikke å få kunne bidra med det var tungt, forteller Børresen.

Jobbet i brannvesenet

I 2017 gjennomførte han Brannskolen og har tidligere tatt på seg vakter i Asker og Bærum brannvesen. Det at han hadde sikret seg dette beinet å stå på i tillegg ble veldig verdifullt gjennom pandemien.
– Jeg fikk et vikariat der og jobbet heltid som brannmann. Dette synes jeg var moro og interessant. Det var dessuten hyggelig å jobbe sammen med andre, for jeg er jo vant til å jobbe alene. Nitti prosent av jobbene jeg gjør er alene og jeg tilbringer mye tid alene i bil til og fra jobb, så det hender jeg blir litt lei av Lars-Fredrik Børresen, sier han og ler.

Han har for øvrig også et bein i treningsbransjen i egenskap av å være PT og instruktør, men dette var heller ikke mye å bli rik av i pandemitider.

Fullt kjør

Når Børresen, som i fjor flyttet tilbake til Hamar, møter Hamar Dagblad har han glippe i planleggingen av det som ser ut til å bli hektiske måneder.

– Nå er det fullt kjør igjen og det er en del lokale oppdrag. Flere jeg snakker med i byen sier at de nå ønsker å benytte seg av lokale aktører i større grad og nylig at jeg en opptreden på eldresenteret på Prestrud. Da dro jeg fram noen imitasjoner av Tom Jones og Elvis blant annet, forteller Børresen som har fått mange til å gapskratte av karakteren Stig Frode. Her har Børresen laget en karakterfigur som blander standup, artisteri og skjult teater. «Stig Frode» er en litt sliten kar som liksom er en gammel «venn» av en i forsamlingen. Han dukker plutselig opp mitt under arrangementet og forteller gladelig om sitt vennskap til «barndomsvennen.» Dette er nok en figur som vil bli å se jevnt nå som oppdragene renner inn.

Selv om det var kjedelig for Børresen når det han hadde å tilby ikke lenger var etterspurt er han tydelig på at det ikke har vært noen synd på ham.

– I dette landet er vi så heldige at vi har et apparat som hjelper oss om vi plutselig står uten jobb. Jeg kan faktisk ikke få sagt hvor heldige vi er her i landet og vi skal være veldig forsiktige med å klage, avslutter han.