Trioen ha funnet seg lokaler i Kolltjernvegen rett ved Rush Trampolinepark og de er ikke i tvil om at sporten også kommer til å bli populær her på berget.

– Interessen og responsen blant folk i og utenfor Hamar har vært meget god, og de andre padelsentrene i Sverige og Norge melder om fullbookede baner og en enorm interesse. Hamar har hatt en fantastisk utvikling de siste årene med masse nye og gode aktivitetstilbud, og vi har trua på at Padel kommer til å bli godt mottatt i Hamar og omegn, sier Sydhagen.

Blanding av squash og tennis

Padel er en blanding av tennis og squash som spilles på en liten tennisbane. Racket, underlag og baller er laget slik at det går saktere enn vanlig tennis og er dermed enklere å beherske.

Det har rykte på seg å være en fantastisk morsom sport og enklere enn både tennis og squash Padel startet i Mexico og er ekstremt stort i spesielt Sør-Amerika og Spania, men har nå for alvor også tatt av i Skandinavia. Liverpool-trener Jürgen Klopp forelsket seg i sporten under en treningsleir på Tenerife for noen år siden og fikk bygget en bane på Liverpools treningsfelt samme år. Den regjerende ligamesterens assistenttrener Pep Lijnders sa tidligere i år i et intervju i Mirror at de ofte fikk sine beste taktiske ideer når de spiller padeltennis og bruker sporten som rekreasjon.

Koronavennlig tilbud

Sydhagen, Mathisen og Stramrud er alle tilbakevendte Hamar-gutter og de ønsker å bringe et nytt tilbud til Hamar i form av en idrett som alle kan mestre.

– Målet med padelsenteret er å kunne gi et aktivitetstilbud til Hamar med en idrett som alle kan få til. Dette er moro på alle nivåer, uansett styrke, kondisjon og ballferdighet. Og ikke minst er det sosialt da man som oftest spiller to mot to. I tillegg er dette et svært godt treningsalternativ nå som andre kontaktidretter og treningssentre er i ufrivillig dvale på grunn av koronakrisen, forteller trioen.

Vi gleder oss til å skape et miljø for padel i Hamar, hvor ikke bare prestasjoner og idretten er i fokus, men et sted der alle er stjerner. I det nye padelsenteret vil det bli lagt opp til sosiale klubbkvelder, frokostpadel, turneringer og andre sosiale aktiviteter, sier Mathisen.

Vurderer utebaner

Trioen har fått Utstillingsplassen Eiendom med seg på laget og er glade for å ha fått lokaler som ligger slik til at de fleste kan ta seg dit uten problemer.

– Beliggenheten er svært viktig med tanke på at det skal være enkelt for de fleste å komme seg til anlegget, og med lokaler i Kolltjernvegen er det gang- og sykkelavstand for mange av Hamars innbyggere. Anlegget vil i stor grad være selvbetjent, og via hjemmesiden og Facebook kan man enkelt booke baneleie. I tillegg vil det bli satt inn flere bordtennisbord som også kan leies. Gutta har allerede begynt å tenke på å utvide tilbudet.

– I første omgang blir det innendørsbaner, men vi planlegges nå også å starte opp med utendørsbaner sentralt i Hamar, avslutter de.