Nå overtar Madhuset også kjøkkenet i Vikingskipet

OVERTAR: Svein Larsen og Madhuset overtar driften av kjøkkenet i Vikingskipet. Det er Bente Bodin i Hamar Olympiske Anlegg glad for.

OVERTAR: Svein Larsen og Madhuset overtar driften av kjøkkenet i Vikingskipet. Det er Bente Bodin i Hamar Olympiske Anlegg glad for. Foto:

Catering- og serveringsbedriften Madhuset fra Kristiansand overtar kjøkkendriften og kafeteriaen i Vikingskipet. Nylig tok de over Tingnes Spiseri.

DEL

– Gøy med Hamar. Vi ønsker å etablere oss i Innlandet, så det blir fint med en avdeling her på Vikingskipet. Det er jo et landemerke og kjent for store arrangementer. Også ser vi et marked i catering i dette området. Målet er kontinuerlig drift, sier Svein Larsen.

To finalister

– Spennende å få Madhuset inn i Vikingskipet. De har kommet opp med et spennende konsept som vi falt for, sier Bente Bodin hos Hamar Olympiske Anlegg.

De søkte etter nye drivere, og fikk mange interessenter.

– Til slutt var det to veldig gode kandidater igjen, men endte altså opp med Madhuset.

Navnet lokalt blir Vikingskipet Servering og Catering. I starten blir det to-tre ansatte, men Madhuset vil bemanne selskapet etter behov.

– Vi har mye folk i systemet og er gode på store arrangementer. Det største vi har kjørt er servering for 9.500 mennesker. Og vi er gode på kvalitet på mat. Maten vår lages på den gode, gamle måten, sier Larsen og smiler.

– Hverdagen blir like viktig. Det er mye folk i hallen på treninger og andre eventer, pluss at vi har muligheter til å holde selskaper og kurs og møter her. Håpet er at Madhuset får løftet kjøkkenet opp og fram, og gjøre tilbudet mer kjent blant folk og bedrifter, sier Bodin.

Hun og HOA er veldig positive til Madhuset satsing på idrettsmat.

– Vi har jo laget et eget konsept rundt treningsmat, kalt Fitbox, som vi kjører i Kristiansand og som er rettet mot fitnessutøvere. Ferdigretter som næringsmessig er veldig riktig sammensatt for idrettsutøvere. Det skal vi kjøre i gang på Hamar også, sier Larsen-

– Vi håper naturligvis at de etablerer et godt samarbeid med klubbene som har treninger og samlinger i Vikingskipet. Det er jo det som er hverdagen i Vikingskipet, sier Bodin.

LANDEMERKE: – Vikingskipet er jo et landemerke, sier Svein Larsen fra Madhuset.

LANDEMERKE: – Vikingskipet er jo et landemerke, sier Svein Larsen fra Madhuset. Foto:

Larsen ser for seg at man på kort sikt oppgraderer storkjøkkenet inne i Vikingskipet, som er fra OL-tiden og framstår utdatert.

– Når vi satser på store arrangementer, så må vi ha en oppgradering for å møte dagens krav til kjøkkendrift. For vi ser for oss oppdrag på flere tusen serveringer.

Tok over Tingnes

Madhuset startet i 2018 og har base i Kristiansand, med drift av kantiner og selskapslokaler og utleie av kokker og personell.

Bedriften har spesialisert seg på servering på store arrangementer, og har i dag all matservering på Oslofjord Convention Center.

Tidligere hadde bedriften ansvaret for mat og drikke i Telenor Arena.

I år ble det klart at de skulle overta driften av Tingnes Spiseri på Stavsjø.

– Vi overtok 1. juni, og har fått en fin start. Vi begynte med å holde åpent i helgene, og har hatt tre gode helger. Men vi har jo vært veldig heldige med været.

– Nå skal vi ha åpent på Tingnes hver dag i hele sommer.

Larsen innrømmer at det er spesielt å overta kjøkkenet i Vikingskipet under den pågående koronakrisen. Store, inntektsbringende arrangementer er avlyst:

– Men vi skal tilbake til en normal hverdag. Det vil bli mer aktivitet i Vikingskipet.

Artikkeltags