Gå til sidens hovedinnhold

Nå satser Arve videre på kulturhuset

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå har jeg bestemt meg. Vi satser! sier Arve Hopen. Han overtok driften av kafeen i kulturhuset og har nå forlenget kontrakten.

Det skulle egentlig være et prosjekt som skulle vare noen måneder. Men Arve Hopen, som etablerte cateringbedriften og serveringsstedet Kjøkkenet i Folket Hus i fjor, vil ha mer.

Gubberud ansatt

Da Hai Hang la ned Valuta (siste tiden Volum) i Kulturhuset fikk Arve Hopen en forespørsel:

– Kulturhusledelsen spurte meg om jeg kunne tenke meg å åpne dørene, fordi de syntes det var negativt for kulturhuset og Hamar som by at kulturhuskafeen sto der uten aktivitet. Spøkelseslokaler i byens signalbygg. Jeg sa at jeg måtte rådføre meg med de hjemme, og etter å ha tenkt meg om et par dager så sa jeg ja.

Dermed åpnet Hopen stedet Satellitten i midten av juli. Navnevalget spilte på at stedet skulle være en filial som «svever der ute», sendt ut av hovedbasen: Catering- og serveringsstedet Kjøkkenet i Folkets Hus.

– Vi ble enige om at jeg skulle få prøve kafédrift ut august for å teste responsen. Prøvetiden var i ferd med å gå ut, og kulturhusledelsen sa at de aldri har sett så mye folk der nede. Det har vært veldig bra besøk, fra dag en.

Nå har han landet på at Satellitten ikke skal slukkes.

– Vi kan gi oss, som så mange andre aktører gjør i disse dager. Eller vi kan tenke at en dag er koronatidene over og alt skal tilbake til normalen.

Han lover satsing.

For Hopen har lokket til seg Garage-gründeren Teodor Gubberud som kjøkkensjef og lillehamringen Daniel Nikolov som ny soussjef. Sistnevnte har fartstid fra blant annet Maaemo i Oslo og har laget mat til dronning Elisabeth.

– Den duoen kommer til å skape magi og det kommer til å skje store ting. De har jobbet sammen tidligere, og har en veldig god kjemi. Og Gubberud, som egentlig ikke starter her før 1. oktober, er allerede i gang med å utvikle en utrolig spennende meny. Han er en veldig kreativ sjel og hans mat har veldig godt rykte i Hamar, sier Hopen og smiler.

– Det blir nye menyer overalt. På Kjøkkenet, på Satellitten og i cateringen. Og i lys av at vi nærmer oss julebordsperioden, så har vi ansatt mange nye servitører. Nå har vi det heftigste kjøkkenet i hele Innlandet, og jeg gleder meg til en dag å kunne bruke kjøkkenet på full kapasitet.

– Husk at kulturhuset alene tar imot 500.000 besøkende i et normalår. Her er det mange innom i løpet av et år som trenger mat og drikke. I tillegg kommer eksterne kunder.

– Merkelige tider

– Du har troen på at bedrifter vil ha julebord i disse tider?

– Ja, vi kan ikke stenge ned. Og vi må være klare. Vi skal legge opp dette litt smart, der det ikke blir tradisjonelle julebord. Alle vil bli servert ved bordene. Smittevern skal bli ivaretatt.

– Apropos korona: Hvordan har denne tiden vært?

– Vi har holdt åpent hver dag siden 12. mars på Kjøkkenet i Folkets Hus. Det har ikke vært noen dans på roser, men vi har i alle fall overlevd. Det er det viktigste nå. Vi har reddet oss på cateringen og at vi har et jevnt sig med selskaper og minnestunder.

Han sier samtidig at hele utelivsbransjen i Hamar opplever merkelige tider:

– Den ene dagen er det fulle hus, den andre er det lite folk ute. Og flyten av folk mellom spisestedene er veldig merkelig. Gjestene er veldig utro.

- Samtidig har det aldri vært en så stor sirkulasjon av kokker og servitører i byen som nå, for mange bedrifter må gi seg eller bemanne ned. Det gir noen muligheter.

Arve velger å tenke optimistisk:

– Noen må satse litt, og vi skal stå klare når folk går ut og spiser igjen.