Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Freds saus selges i hele landet

Artikkelen er over 2 år gammel

For et år siden drømte Fredrik «Fred the Chef» Aarnes om at hans ingefærsaus skulle selges over hele landet. Nå er drømmen blitt en virkelighet.

Hamar-kokken Fredrik «Fred the Chef» Aarnes har kommet inn på nasjonalt salg i Norgesgruppen med sin ingefærsaus.

Ut på rundreise

I fjor skrev Hamar Dagblad en artikkel om Fredrik Aarnes som hadde utviklet en ingefærsaus, kalt Fred The Chef Sweet Ginger Sauce. Den havnet inn i mange butikker i regionen, og drømmen da var nasjonal distribusjon.

Nå har ASKO tatt inn sausen for salg over hele landet gjennom Norgesgruppen. Og Bama har tatt inn en halvlitersversjon til salg til hoteller og restauranter.

– Utrolig moro! Mange tror at jobben er gjort, men det er nå jobben starter. Nå skal jeg legge enda flere timer i produktet for å gjøre folk kjent med det, sier en lykkelig Aarnes.

Han ser for seg en omfattende turné til butikker for å møte kunder og ferskvare- og butikksjefer i tiden framover.

– Pengene putter jeg tilbake i ASet. Betaler regninger med et smil og overskuddet går til å bygge forretningen videre. Etter en fem års tid kan jeg kanskje begynne å ta ut noen kroner selv, sier Aarnes og smiler.

For han vil ikke stoppe med Norge:

– Jeg konsentrerer meg om Norge nå, men målet er å ta sausen min ut i hele verden. Jeg snuser litt på USA, og er i samtaler med en fabrikk der borte. Og Japan er også et interessant marked. Men da trenger jeg nok litt mer kapital enn jeg har nå.

– Jeg vil jo ta verden med sausen min, men jeg er tålmodig og bygger bedriften stein for stein, sier Aarnes.

Les også

Fred gjør saussuksess

Sausen produseres nå på en fabrikk i Stokke, som har kapasitet til å produsere et stort volum.

Smaken beskriver Aarnes slik:

– Søtlig ingefær med et lite piff av chili. En liten flytende «brann» som egner seg til hverdag og fest.

– Noen nye produkter på gang?

– Jeg står på kjøkkenet og smaker litt, vet du. Driver med en hemmelig chili-greie som kommer i mai. Spennende greier. Også kommer det noe mer i flytende form i løpet av året.

Ba om autograf

Under Coop Extra-åpningen på Maxi storsenter var han hjemme for å demonstrere ingefærsausen, slik han gjorde for et år siden:

– Demoer er gull. Da kommer jeg i kontakt med folk og får vist meg fram. Det var sågar et par av dem som kom på standen min som ville ha signaturen min på sausflaskene. Sånt er jo moro!

I dag er han kjøkkensjef hos Thon Hotel Cecil i Stortingsgata i Oslo. Han pendler mellom Norge og Denver hvor han har kone.

Og han er stolt stepappa til tre barn.