Lørdag 7. desember kommer Eva Weel Skram til Hamar og Scandic Scene. Med 350 konserter siden sønnen William (snart 4) ble født, så har hun rukket å ha vært innom Hamar tre ganger tidligere.

– Hamar har vært en av de plassene hvor det har blitt utsolgt raskest. Jeg har spilt på Festiviteten og på Gregers, og der har folk stått. Det er litt rart, for jeg spiller stort sett konserter for folk som sitter på stoler. Derfor skal vi gjøre noe uvant for hamarsingene: De skal få sitte, sier Eva og ler.

– Er det ikke litt morsomt at folk må stå, da?

– Jo, men konsertene drar litt ut i tid. Jeg husker for øvrig at under en Hamar-konsert sto det ei veldig gravid dame helt fremst. Jeg visste at konserten skulle vare en stund, så jeg ba om at folk skulle finne en stol til henne, sier Eva.

Julekalender-favoritt

Hun har gitt ut fire album på engelsk. I høst slapp hun låten «Kom igjen» og nylig kom julesangen «Falle til ro», som er laget til en ny Netflix-serie som kommer i desember, med tittelen «Hjem til jul».

– Den ble a-listet på NRK P1. Utrolig moro.

Apropos jul og NRK: I år sendes julekalenderen «Snøfall» fra 2016 i reprise. Her synger Eva «Selmas jul» som er blitt en av de nye juleklassikerne i Norge.

– «Snøfall» ble en suksess uten like, og for meg var jo det ekstra stas. Sønnen min var ett år da den gikk som julekalender forrige gang. Nå er han snart fire, og er midt i målgruppen. Jeg gleder meg til å se den sammen med han.

Turneen som Eva er ute på nå startet i oktober, med 25 konserter på steder hun ikke besøkte forrige runde. Med unntak av Hamar.

– Vi bare måtte innom Hamar igjen, for her blir jeg jo så godt mottatt hver gang.

– Hvordan har det gått å kombinere musikerkarrière og mammatilværelse?

– William er så heldig å ha tre sett besteforeldre som er begeistret for sitt første barnebarn og ei supertante. Så det går veldig bra, sier Eva og fortsetter:

– Å opptre er det beste jeg vet, og jeg har regnet meg fram til at jeg har spilt 350 konserter siden William ble født.

Eva er blitt 33 år. Hun har drevet med musikk helt siden hun var elev ved musikk, dans og drama ved Firda videregående skole mellom 2001 og 2004.

Året etter var hun Idol-deltaker.

Hun utgjorde den ene halvdelen av duoen Eva & the Heartmaker. Gitarist og låtskriver Thomas Stenersen i duoen er også hennes ektemann. Han er også med til Hamar i desember.

Idol-deltaker

Karrieren tok virkelig av etter høsten 2015 da hun var deltaker i TV-programmet «Hver gang vi møtes» på TV2.

– Jeg gikk rett fra fødsel til presselansering. I serien hadde jeg gjort mesteparten av låtene på norsk, og det markerte starten på en ny æra for meg som artist.

– Jeg må nesten klype meg i armen når jeg tenker på hvilken reise jeg har vært igjennom. Tenk at folk fortsetter å komme til konsertene mine og at jeg lever godt av musikken.

– Kunne du hatt en annen karriere?

– Jeg var på NRK P3 hvor en karriererådgiver analyserte meg. Hun fant ut at det å være artist var det eneste jeg var egnet til.

– Den konklusjonen passet meg godt.