Nå skal idretten og frivilligheten vise seg fram

AKTIV HELG: Kristine Røsland fra Hamar Idrettslag og Sigrun Sophia Svendsen fra JCI Innlandet er klare for «Idrettens dag» og «Frivillighetstorget».

AKTIV HELG: Kristine Røsland fra Hamar Idrettslag og Sigrun Sophia Svendsen fra JCI Innlandet er klare for «Idrettens dag» og «Frivillighetstorget». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Idretten inntar Stortorget lørdag, mens frivilligheten i kommunen får vise seg fram søndag.

DEL

– Hamar har virkelig mye å by på, sier Kristine Røsland fra Hamar Idrettslag og Sigrun Sophia Svendsen fra JCI Innlandet.

Det skal demonstreres til fulle på Stortorget denne helgen.

– Fantastiske muligheter

Idretten har klart å samle nesten 30 forskjellige idretter.

– De store idrettene er så klart til stede, men vi har også rollerderby, dart, sjakk og poledance. Vi har til og med en liten hoppbakke i Kirkebakken. Målet er å kommunisere at vinteridrettene holder på året rundt, selv om vi nettopp har vært igjennom en fin sommer, sier Røsland.

– Hamar er ingen storby, men de som vil drive med idrett har fantastiske valgmuligheter. Med «Idrettens dag» så håper vi å finne nye medlemmer eller lokke folk til en ekstra fritidsaktivitet.

Den håper også frivilligheten på:

– Det er mange som vil vise seg fram og som søker etter flere medlemmer, sier Svendsen.

Lions på torget

En av dem som vil vise seg fram er Storhamar Lions. Kåre Rise håper på nye medlemmer:

– Frivilligheten har stort sett det til felles at venner arbeider i sosialt og hyggelig fellesskap med venner, slik er det også i Lions. På den måten er det mulig å hjelpe. Dette betyr at vi må sørge for rekruttering og fornyelse, for å ta vare på frivilligheten, sier Rise.

Artikkeltags