– Jeg og bestekompisen skulle bli kokker begge to. Det ble Stefan som holdt på med mat, mens jeg satset på byggebransjen, sier Tor Arne Sivertsvik og smiler.

Turte å satse

Siste inspeksjon av de nye lokalene før nykommer Innlandet Catering starter opp driften over helgen.

– Vi har snakket på dette lenge. Endelig tar vi steget ut, sier Sivertsvik.

Lokalene på Trehørningen på Ingeberg tilhørte tidligere Slidre Ørretsenter. Nå har Sivertsvik og Stefan Gresberg Hansen overtatt dem for å starte egen bedrift.

– Første oppdrag er barnedåp til helgen, forteller Hansen.

Han skal lage maten, mens Sivertsvik er medeier og partner i bedriften.

Hansen har jobbet 20 år med mat for forskjellige cateringbedrifter på Hedmarken:

– Det føles risikabelt å starte opp noe selv, men så dukket disse lokalene opp og da måtte vi bare satse, sier Hansen.

– Jeg har spurt Stefan lenge om vi skulle starte opp egen bedrift, men jeg har drevet med ventilasjon og han har hatt faste jobber i ulike cateringbedrifter. Nå turte Stefan endelig, sier Sivertsvik og smiler.

Han fortsetter sin suksessrike bedrift, Innlandet Ventilasjon, som har vokst til 11 ansatte siden oppstarten i 2013 og har vært en såkalt gasellebedrift, vekstvinner.

Cateringbedriften på Ingeberg blir et spennende sideprosjekt.

Sivertsvik tar med avisen på en rask omvisning.

– Her har vi alt vi trenger. Et stort produksjonslokale og to store kjølerom. Et av rommene blir kanskje kontorplass for meg.

Starter nå

Målet er å lage mat til privatfolk og bedrifter i hele Innlandet. Brosjyrer rundt overtidsmat er trykket opp. Ellers blir det koldtbord til festlige lag, dåp, konfirmasjon og minnesamvær.

– Hva blir menyen?

– I starten blir det tradisjonell cateringmat: Koldtbord, tapas, spekemat, gryter og grillretter. Etter hvert så vil vi utvide menyen. Vi har også med oss en konditor slik at vi kan lage alt av kaker, sier Hansen, og legger til:

– Målet er uansett å lage mest mulig mat fra bunnen av, som smaker mye.

– Hva er ambisjonen med bedriften?

– Stekeplata er på vei og kjøkkenet monteres av meg i helgen. Nå må vi komme i gang med matlagingen og forhåpentligvis blir så store at vi får et par ansatte til i løpet av kort tid.

– Slik at Stefan ikke må være helt alene, sier Sivertsvik.