Gå til sidens hovedinnhold

Nå tar Hamar Bilutleie sikte på å bli budtjenestegigant

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar Bilutleie sender stadig flere biler ut på budoppdrag i hele Innlandet Nå har de etablert eget budfirma.

- Han Johan (Hamar Bilutleie-eier Johan Græsby) ville ha virksomheten delt opp og gi budtjenesten en egen identitet. Når kundene får fakturaer som det står "Hamar Bilutleie" på i headingen, begynner de å lure på om de har leiet en bil, sier Ole Marius Randgaard og ler.

Han er registrert som daglig leder i det nyetablerte selskapet Budtjenesten Hamar Bilutleie AS.

Lang historie

Budtjenesten har en historie som strekker seg helt tilbake til godstrafikken til Hamar og Omland Bilruter på 50-tallet. Og Hamar Bilutleie A/S leid ut biler i Hamarregionen siden 1968.

Bilutleien og budtjenesten har eksistert under samme selskap, men ifølge Randgaard har omsetningen rundt budtjenester doblet seg de siste to årene.

– Vi er blitt kjent for at vi leverer og at kundene kan stole på oss. Vi har opparbeidet oss en solid portefølje på over 20 sjåfører, og i og med at selskapet driver med bilutleie så kan vi kjapt få tak i kjøretøy. I dag går 14 biler og fem lastebiler for fullt i budtjenesten, med egne ruter i Innlandet, og bilene er stadig vekk på vei inn og ut av Oslo, forteller Randgaard.

Nå vil man satse enda mer på budkjøring, som har blitt en stadig sterkere inntektsstrøm for Hamar-selskapet.

– Vi tar sats og sikter på flere oppdrag mellom Mjøs-byene og distribusjon i hele Innlandet. Målet er å være i gang i slutten av første kvartal. Men med virksomhetsoverdragelse, løyver og ansatte som skal følge med over skal det gjøres skikkelig og seriøst. Derfor tar vi oss litt god tid for å gjøre alt riktig.

– Det er et marked med tøff konkurranse. Hvordan har dere fått tatt deres posisjon?

– Gjennom mange år har vi fått noen nisjer. Vi har mye kjøring av medisin til sykehus, institusjoner og privatpersoner. Etter at en stor apotekkjede ga oss godkjent på revisjonen ble det mye oppdrag. Også har vi delekjøring for de store verkstedene i Innlandet, pluss at vi kjører mye for bilforhandlerne Sulland, Møller, Bertel O. Steen og Scania.

Fristende jobbytte

Randgaard kom til Hamar Bilutleie så sent som 2017. Fram til da hadde et langt liv bak seg i varehandelen.

– Jeg begynte med matvarer og etablerte Oles Matsenter i 1988, kom etter hvert inn i Norgesgruppen og Kiwi før jeg til slutt var varehussjef hos Expert (Power) i Brumunddal. Det var en stor omstilling å gå inn i transportbransjen, men jeg hadde lyst på nye utfordringer. Å lede en budtjeneste var fristende.

Han mener han tok rett valg, og er optimistisk med tanke på framtiden:

– Vi har veldig troen på at det vil være økt behov for budtjenester i årene framover.

– Det er vel ikke ofte at man etablerer et selskap og kan skrive til banken at du vet omtrent hvor mye du vil omsette for. Og at man kan stå for det tallet som står skrevet på papiret.