«Nå vasker vi konditoriet hver time»

SPRIT: Dørene inn til konditoriet sprite hver time. – Vi må ta vår del av dugnaden, sier filialleder Ina Hovland.

SPRIT: Dørene inn til konditoriet sprite hver time. – Vi må ta vår del av dugnaden, sier filialleder Ina Hovland. Foto:

Sentrumsforeningen ber forretningene om å vaske hyppig. – Den dugnaden er vi med på, sier Ina Hovland hos Bakeri & Conditori i Strandgata.

DEL

– Vi må gjøre det vi kan for at ikke koronasmitten skal bre seg. Dette er våres bidrag, sier filialleder hos Bakeri & Conditori Strandgata (Bakeriet i Brumunddal), Ina Hovland

Hun og de ansatte vasker nå konditoriet hver time.

I utvikling

Da avisen er innom er hun i gang med å vaske inngangsdøren til konditoriet.

– Vi som driver bakeri og konditori har jo et naturlig fokus på håndhygiene og hygiene ellers. Men nå er vi enige om at vi tar en vask hver time.

– Vi vasker kasser, bankterminal, inngangsdør og alle flater. Og ansatte som føler symptomer på sykdom får beskjed om å holde seg hjemme.

– Hva sier kundene om dagen?

– Vi merker at de er veldig opptatt av korona, også er det litt stillere i konditoriet. Nå skjer det utvikling i denne saken hver time og hver dag, så vi er spente på hva morgendagen bringer. Vi får bare fortsette å drive som normalt, sier

– Vask hendene

Sentrumskoordinator Anne Dobloug i Hamar Sentrum ber de forretningsdrivende om tenke hygiene:

– Vask hendene med vann og såpe, og ha Antibac tilgjengelig hvis håndvask ikke er mulig. Host i albuen eller i papir. Kast papiret etter bruk. Og det er klokt at vi alle i ulike sammenhenger utviser større forsiktighet med håndhilsing og klemming, oppfordrer Dobloug.

I en mail til sentrumsbutikkene skriver hun:

– Alle smitteflater som dører, dørhåndtak, disker og bord bør vaskes/sprites jevnlig – gjerne en gang per time. For de butikkene som har kunder på timer (frisør, hudpleie og annet), det er lov og spør kunden om de er i karantene. Det har kommet litt rapporter om at personer i karantene likevel går til frisøren, på trening og annet.

– Dersom de er i karantene, skal de ikke være hos dere!

Artikkeltags