En «jam session» er en uformell sammenkomst der musikerne møtes for å spille for fornøyelsens skyld. Her kan man få teste ut hvordan det er å spille i band og dette kan også brukes som et utstillingsvindu. To av byens dyktigste og mest erfarne musikere, Ørnulv Brun Snortheim og Børre Flyen, styrer det hele fra scenen og spiller de instrumentene som trengs.

– Har du en låt du vil synge, så kan vi rigge et band. Dette skal være noe som er gøy, og ikke skummelt, sier gutta.

Med oppstart kommende uke (6. april) kjører de i gang med jam den første onsdagen i måneden. Skulle det bli veldig populært er det aktuelt å utvide tilbudet.

Frir til de unge

Denne type tilstelninger har lett for å trekke til seg musikere og publikum som har vært i gamet en stund, og kulturhusleder Tor Rullestad håper et slik tilbud også skal friste de yngre musikerspirene i og rundt byen.

– Vi håper jo at blant annet Toneheim og musikklinja på Stange ønsker å delta på dette, og vi håper generelt å treffe de yngre med dette tilbudet. Men det er for alle, på tvers av generasjoner og sjangre, sier han.

Vil skape en møteplass

Flyen og Brun Snortheim vet at det er mange som sitter på gutte- eller jenterommet og synger eller spiller for seg sjøl, og håper disse møter opp for å oppleve magien som kan oppstå på en slik scene de nå rigger.

– Dette er ment å bli en møteplass for musikere, et sted man kan henge med likesinnede. Det er sunt å møte andre i samme båt, sier de.

Og de som ikke er i eksakt samme båt kan også finne glede i en sånn kveld.

– Vi legger opp til at de som vil kan framføre slampoesi også, sier Brun Snortheim.

Dette er en kunstform i skjæringspunktet mellom diktopplesning, rap og standup.

– Med musikere på scenen kan jo dette fort utvikle seg til noe, sier han.

Plass til 175

Den første onsdagen i hver måned blir det altså fylt opp med stoler på klubbscenen på kulturhuset. Kapasiteten er på 175 tilskuere og det kan fort bli trangt om plassen.

– Vi på kulturhuset gleder oss vanvittig til å ta i bruk klubbscenen igjen. På lignende tilstelninger før pandemien kom det vanligvis veldig mange folk på dette, sier prosjektleder Kristoffer Gimse.