De har blitt kalt high-tech-hodejegerne. Rommene i det hvite nybygget i Parkgata er fylt opp med moderne teknologi.

– Vi kan sette folk i realistiske scenarioer eller kritiske jobbsituasjoner. Seansene filmes og folk kan få se seg selv. Se hva de er gode på og hvor de har et behov for trening og utvikling, forteller partner Amund Kristiansen i The Assessment Company

Han har tatt med avisen inn PeopleLab, et rom fullt av teknologiske løsninger bak enveisspeil.

The Assessment Company har vært synlige i media for sin jakt på bedriftsledere og nøkkelansatte og blitt en ledende aktør i Norge. Bedrdten, som startet opp i Hamar, jobber også med å gjennomføre målrettede utviklingsprogrammer i bedrifter.

– Vi gikk inn i en bransje full av aktører og opplever en fantastisk vekst fordi vi sitter på noe helt unikt, sier Kristiansen.

Med fra starten

Siden brødrene Stian og Steffen Dyre Hansen etablerte selskapet i 2014 har det vært en eventyrlig reise.

I 2016 omsatte The AC for 18,4 millioner kroner. I 2018 hadde tallet økt til 53 millioner.

– I år sikter vi mot 80 millioner kroner, røper Kristiansen.

Fra tre ansatte har man vokst til 46 ansatte, fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim og Stockholm.

I oktober ble et Bergenskontor også åpnet.

– Det er planer om flere nyetableringer fremover og vi har internasjonale ambisjoner, forteller Kristiansen, som har styrt etableringen i Bergen fra Hamar.

Ida Søby har vært med helt fra starten. 29-åringen fra Heradsbygd (bosatt i Elverum) kom rett fra skolebenken til selskapet under oppstarten.

I april i år ble hun partner i selskapet.

– Jeg kom til et selskap som hadde ambisjoner og som turte å tenke annerledes. Her har det vært støtte og tillit fra dag én, og rom for å mene og utfordre, sier Søby, som satt med en utdannelse fra Høgskolen Kristiania i innovasjon og forretningsutvikling og tok master i HR i San Francisco.

– Det jeg liker med å jobbe her er følelsen av at vi stadig er i utvikling. Jeg liker også alle møtene med de spennende kundene våre. All den kompetansen som kommer inn gjennom dørene våre kan vi spille på, sier Søby og smiler.

The Assessment Company i Hamar har også tatt på seg utvikling av Trainee Innlandet-ordningen.

– Ordningen har eksistert i 20 år, og har blitt en kanoninstitusjon for hele regionen. Den tiltrekker seg høykompetente, unge mennesker til vårt område. 40 medlemsbedrifter tar årlig imot 32 traineer fra hele landet. Traineene jobber tre åttemånedersperioder i tre bedrifter. Vi bidrar med utvelgelsen. Hvem passer hvor. Også har vi et kompetanseprogram gjennom trainee-løpet, sier Kristiansen.

Ofte er det full klaff og traineene ender opp med fast ansettelse i bedriftene de har vært utplassert i.

Fem generasjoner

Kundeporteføljen til The Assessment Company er stor. Alt fra småbedrifter og til store nasjonale og internasjonale konsern.

– I vårt eget nærområdet har vi jobbet mye med biotekmiljøet, entreprenører og bank/finans. Og nyetableringer, forteller Kristiansen.

– Hvordan jobber dere?

– Vi er veldig opptatt gode analyser og av å forstå hvor kunden skal. Hvis man har som ambisjon å doble omsetningen eller å bedre kunderelasjoner, hva betyr det i endring av adferd og kompetanse? sier Kristiansen.

– En ting er å få inn ny kompetanse, en annen ting er å bygge på det man allerede har. Det forsøker vi å gjøre ved å ta folk inn i en praktisk treningsarena.

Endringene i arbeidsmarkedet skjer raskere enn noensinne, derfor mener de at behovet for The ACs tjenester bare vil øke.

Søby ser inn i glasskulen:

– Måten man jobber på i dag kan vise seg å være lite hensiktsmessig i morgen. Og det blir fem generasjoner på jobb, en omstilling som arbeidsgiver er nødt til å ta. Da blir det å finne «den gode matchen» viktigere.

– Det vil uansett bli delt ut færre gullklokker.